Zalm met champignonsaus

Zalm met champignonsaus

Zalm met champignonsaus. Geen mooie foto en opmaak, sorry, maar wat was dit lekker zeg! Het recept van het sausje heb ik van Meisjes-.

Ingrediënten:

  • Verse zalmmoot
  • Handjevol champignons
  • 1 ui
  • 200 ml bouillon (kip of andere naar smaak)
  • 1 klein kuipje crème fraiche
  • Koriander, fijngesneden
  • 1 flinke eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper
  • Olie

Bereidingswijze:

Snipper de ui en bak glazig aan in de boter en een klein scheutje olie. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze toe in de pan. Laat even meebakken en giet er dan de bouillon bij samen met de bloem. Roer goed door.

Breng het geheel aan de kook en voeg dan de creme fraiche eraan toe en roer weer goed door. Laat het even doorkoken totdat je ziet dat het een mooie saus is geworden. Breng verder op smaak met peper en zet dan het vuur uit. Voeg nu de koriander toe.

Dep de zalm droog met wat keukenpapier en smeer dan de zalm aan beide kanten in met olie. Strooi tevens aan beide kanten zout en peper.

Neem nu een grillpan en laat deze (zonder olie of iets) heet worden. Leg er nu de zalm in en grill de zalm aan elke zijde voor ongeveer 3 a 4 minuten op middelhoog vuur (de zalm zal in je mond smelten, zo mals!). Hoe groter de zalmmoot, hoe langer die moet garen uiteraard, dus houd daar rekening mee.

Serveer de zalm en saus met rijst of iets anders naar wens.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie