Zalm op bedje van spinazie met garnaalspiezen

Zalm op bedje van spinazie met garnaalspiezen

Zalm op een bedje van spinazie en garnaalnspiezen op rucola sla. Was heerlijk alhamdoelillah.

Ingrediënten voor de zalm:

  • Zalmmoot (uit de vriezer)
  • Zalmkruiden
  • Citroensap
  • Olijfolie

Ingrediënten garnaalspiesjes:

  • Garnalen
  • (Rozemarijn) olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Nootmuskaat
  • Zwarte peper
  • Zalmkruiden
  • Citroensap
  • Gedroogde peterselie

Extra:

  • Spinazieblokjes uit de diepvries
  • Kruiden naar keuze
  • Rode ui, fijngehakt
  • Rucola

Bereidingswijze:

Smeer de zalm in met olijfolie, zalmkruiden en eventueel citroensap. Citroen kan voordat de zalm in de oven gaat, of erna. Ik vind persoonlijk citroen op zalm heerlijk. Bak hem in een voorverwarmde oven van c.a. 180 graden tot hij gaar is.

Maak een marinade voor de garnalenspiesjes door de bovenstaande ingrediënten met elkaar te mengen. Ik heb van alles een klein beetje gebruikt, want ik heb niet veel gemaakt. Rijg de garnalen aan spiesjes en bak/grill/rooster ze gaar. Bak de spinazieblokjes in een pan met olie samen met de rode ui en kruiden naar keuze. Serveer dit samen met de zalm, garnaalspiezen en rucola sla op een bord.

 


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie