Zelf eetbare decoratie- en glittersuiker maken

Zelf eetbare decoratie- en glittersuiker maken

Dames, deze tip wil ik jullie niet onthouden! Jammer dat ik de blingbling en de kleur niet goed op de foto krijg.

Zelf eetbare glittersuiker maken om o.a. koekjes en taarten te versieren. Best kostbaar om te kopen in die mini potjes, maar je maakt ze spotgoedkoop en heel simpel zelf. Links zie je kristalsuiker, rechts grove decoratiesuiker. De laatste glinstert niet zo erg, maar is wel mooi om je baksels mee te decoreren. Ik ga nog vele kleurtjes op voorraad maken.

Ingrediënten:

  • 1 kopje suiker
  • 1/4 theelepel kleurstof

Bereidingswijze:

Doe een kopje suiker en een kwart theelepeltje kleurstof in een diepvrieszakje. Wrijf dit tussen je handen tot de kleur goed verdeeld is. Voeg eventueel meer kleurstof toe tot het naar wens is. Bak op bakpapier 10 minuten in een oven van 180 graden. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie