Zelf kipcorn maken

Zelf kipcorn maken

Recept om zelf kipcorn te maken. Ik heb er 25 ingevroren.

Ingrediënten:

  • kipfilet
  • kipkruiden
  • paprikapoeder
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • cornflakes
  • bloem
  • ei

Bereidingswijze:

Ik maal kipfilet tot gehakt. Dat kruid ik met kipkruiden, paprikapoeder, beetje uienpoeder en wat knoflookpoeder. Goed kneden en laten marineren. Vorm hier kleine worstjes van en haal ze door het bloem. Daarna door een geklutst ei dan door ”met de hand” fijngemaakte cornflakes. Frituur ze.


3 reacties

  1. Ohmydish geplaatst op januari 21, 2017 Beantwoorden
    Deze ga ik maken de eerstvolgende keer dat er een feestje bij mij thuis is, ziet er goed uit !
  2. Claudia geplaatst op maart 14, 2017 Beantwoorden
    Hoi. Ziet er lekker uit. Mijn vraag is: kun je ze rauw invriezen of moet je ze eerst bakken? Zo ja, hoe heet en hoelang moet je ze dan bakken?
  3. Carma geplaatst op december 9, 2017 Beantwoorden
    Ik maak ze net anders. Kipfilet in blokjes of reepjes snijden. Kruiden met zout, peper, paprikapoeder en knoflook. Haal door bloem. Dan door geklutst ei en vervolgens door cornflakes (deze vooraf even iets fijner maken). Op bakpapier in de oven. 15-20 minuten op 180 graden. Heerlijk krokante kipnuggets.

Geef een reactie