Zlabia (oranje shebakia)

Zlabia (oranje shebakia)

Recept voor oranje shebakia, oftewel zlabia. Met dank aan Cuisinetje, met een paar kleine aanpassingen van mezelf. Als je de saffraandraadjes niet in huis hebt, kun je eventueel oranje kleurstof gebruiken.

Ingrediënten:

  • 400 gr bloem
  • 1 paplepel droge gist
  • Snufje zout
  • Saffraandraadjes
  • 300 ml lauw water (ongeveer)
  • 1 ei

Extra:

  • Warme honing om de chebakia in te dompelen

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten (behalve de honing) in de blender tot een vloeibaar beslag. Laat het een uurtje rijzen op een warme plek. Warm de olie op en vul een flesje (bv. een leeg en schoon afwasmiddelflesje of een drinkflesje met zo’n speciaal tuitje) met het beslag. Zodra het vuur heet is spuit je het deeg in de olie. Probeer eerst een cirkeltje te spuiten en daarna wat deeg door het cirkeltje heen.

Niet teveel, want het wordt groter in de olie omdat het gaat rijzen. Zodra het gebakken is haal je het eruit en dompel je het in de warme honing. Als de chabakia voldoende honing heeft opgenomen haal je het eruit en laat je het uitlekken in bijvoorbeeld een vergiet.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie