Zlabia (زلابية)

Zlabia (زلابية)

Recept voor Zlabia, een soort chebakia. Om de Zlebia in te dompelen gebruik ik honing i.p.v. siroop.

Ingrediënten:

  • 400 gr bloem
  • 1 koffielepel droge gist
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Ongeveer 250 ml lauw water

Extra:

  • Honing

Bereidingswijze:

Meng de bloem, gist, ei, zout en water tot een vloeibaar beslag. Laat het daarna een uurtje rijzen op een warme plek. Warm je olie op. Vul een flesje (bv. een leeg goed schoongemaakte afwasmiddelflesje) met het beslag. Zodra het vuur heet is spuit je het deeg in de olie. Ik doe meestal een rondje en daar nog wat zigzag erin. Zodra dat gebakken is haal je het eruit en dompel je het in de warme honing. Laat het uitlekken en voila!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie