Zoete kip met ananas en abrikozen

Zoete kip met ananas en abrikozen

Recept voor zoete kip met ananas en abrikozen op Marokkaanse wijze.

Ingrediënten:

  • 3 kleine schoongemaakte kippen
  • 1/2 bosje koriander (kosber)
  • 2 tl peper
  • 4 tl gemberpoeder
  • 1 tl ras el hanoet
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 zakje saffraan
  • 1/2 tl kaneel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 liter water
  • scheut olie
  • zout

Extra:

  • gedroogde abrikozen
  • handvol amandelen
  • karamel of honing
  • 2 el suiker
  • ananas

Bereidingswijze:

Maal in een (Moulinex) hakmolen de knoflook en koriander fijn en maak de marinade aan met peper, gemberpoeder, ras el hanoet, kurkuma, saffraan, kaneel en een flinke scheut olie. Laat de kippen 1 nacht in de marinade trekken.

Maal 2 grote uien en 2 teentjes knoflook in een blender tot een papje (je mag geen stukjes meer zien). Doe er van alle bovenstaande kruiden iets bij (heel weinig), ook wat zout naar smaak en een scheut olie. Bak de ui/knoflook mengsel kort en voeg hierbij de kippen en zet het vuur zacht. Blijf erbij en bak de kippen rondom kort. Voeg nu 1 liter water toe en laat de kippen 30 min gaar sudderen.

Haal de kippen uit de bouillon en leg ze op een ovenplaat en laat het sausje verder indikken door verder te koken. Kook een paar gedroogde abrikozen en snijd ze doormidden. Pel, maal en bak een handje amandelen en voeg hier bij wat karamel (honing kan ook) en vul hiermee de abrikoosjes.

Giet een paar ananas schijven (of verse) uit het blikje en laat goed uitlekken, desnoods even deppen met keukenpapier. Doe een eetlepel olie in de koekenpan en bak de schijven goudbruin. Voeg nu twee eetlepels suiker erop en bak kort mee tot het karameliseert. Voor het opdienen zie foto!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie