Zoete maandzaadbroodjes met glazuur

Zoete maandzaadbroodjes met glazuur

Hmmm, zondagmorgen en heerlijk aan de vers gebakken zoete maanzaadbroodjes. Yummie.

Voor het deeg:

  • 700 gr patentbloem
  • 8 eetlepels suiker
  • 1/2 tl zout
  • 4 1/2 el zonnebloemolie
  • 1 Ei
  • 310 ml lauwwarme melk
  • 1 blokje verse gist
  • beetje gesmolten boter om ze na het bakken mee in te strijken

De maanzaadvulling:

  • 200 gram gemalen maanzaad (kun je kopen in Duitsland of zelf malen met een koffiebonenmaler)
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram suiker

Glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • beetje water

Bereidingswijze:

Voor het deeg dien je de gist en suiker op te lossen in de melk. Voeg de rest toe en kneed het deeg. Dit een half uur laten rijzen op een warme plek. Meng voor de maandzaadvulling alle ingrediënten met elkaar en doe dit ook voor het glazuur (in aparte kom) tot alles goed gemengd is.

zoete maandzaadjes met glazuur

Rol daarna het deeg uit tot een grote rechthoekige lap. Maanzaadvulling hierover verdelen. Deeg oprollen en in stukken snijden. Plat leggen (snijkant naar boven) op bakpapier en nogmaals een half uur laten rijzen. Bakken op 200 graden voor 20 minuten. Na het bakken met gesmolten roomboter bestrijken en een beetje glazuur erover sprenkelen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie