Zoete mhencha met roomkaas en walnoten

Zoete mhencha met roomkaas en walnoten

Zoete mhencha gevuld met roomkaas en walnoten, gegoten met honing en afgemaakt met amandel schijfjes.

Ingrediënten voor mhancha:

  • 1 pak filodeeg (langwerpige)
  • 3 pakken Monchou of roomkaas
  • Walnoten
  • 3 eieren
  • 1,5 Marokkaanse theeglas melk
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • Honing
  • Aamandelschilfers

Ingrediënten voor over de mhanca::

  • 3 eieren
  • 3 eetlepel suiker
  • 1.5 Marokkaanse theeglas melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1/2 zakje bakpoeder

Bereidingswijze:

Bedek een ronde ovenschaal met bakpapier, zodat je de mehancha mooi strak kan maken. Hak de walnoten in fijne stukjes en klop de roomkaas licht op. Wanneer je dat gedaan hebt meng je de walnoten erbij, doe dit mengsel in een spuitzak. Je hoeft niet perse een spuitzak te gebruiken, maar het is wel handig!

Gebruik 2 filodeegbladen, en spuit in de lengte de vulling. Rol het op en ga verder met de volgende tot je een mooie ronde mhancha hebt. Begin vanaf de buitenkant en werk naar het midden toe.

zoete-mhencha-met-roomkaas-en-walnoten-recept

zoete-mhancha
Nu ga je het beslag maken die je over de mhancha heen giet. Meng alle ingrediënten daarvoor goed door elkaar met een garde. Giet het dan over de mhancha heen. Bak de mhancha 30 minuten op 225 graden of tot hij goudbruin is. Zodra de mhancha klaar giet je er honing overheen en decoreer je het verder met amandelschilfers.

Besaha en succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie