Zoetzure kipbroodjes

Zoetzure kipbroodjes

Lekker en makkelijk, me like! De broodjes zijn goed als ze zacht van smaak zijn en de deeg ook en de volgende dag ook nog steeds…als je natuurlijk over hebt!

Ingrediënten voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje instant gist (7 gram)
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 3 á 4 volle el melkpoeder (die je in koffie doet)
  • 13 el zonnebloemolie
  • 150 á 160 ml lauwwarm water
  • beetje zout

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 kipfilet
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 middelgrote uien
  • kipkruiden van Silvo of van Verstegen
  • Sweet & Sour woksaus van Conimex

Bereidingswijze:

Pak een grote kom of plastic bak en doe hierin de bloem, zout, suiker en melkpoeder. Meng alles goed met elkaar. Voeg vervolgens de olie en het ei erbij. Meng in een apart kommetje het gist met een beetje lauw water zodat het kan oplossen. Voeg dit toe aan het bloemmengsel. Schenk beetje bij beetje het water bij het mengsel terwijl je alsmaar blijft mengen tot het een geheel wordt. Kneed dit vervolgens tot een soepel deeg. Als het deeg nog hard is kan je er wat water aan toevoegen.

recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf-kneden_zpsc6e17a48

Dek de kom af met een theedoek en laat het voor ongeveer 1 uur rijzen (kan minder zijn) tot het deeg is verdubbeld. In de tussentijd kun je de vulling maken. Snijd de kipfilet in reepjes en de uien en paprika’s in blokjes. Wrijf de kipfilet in met de kipkruiden.

recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf_zps84d1a0a6

Verhit wat olie in een pan en bak de kip rondom gaar. Voeg dan de gesneden ui en paprika toe en bak dit enkele minuten. Breng op smaak met zout en voeg een grote scheut van de Sweet & Sour woksaus toe. Meng alles goed met elkaar en laat alles nog goed even bakken.

recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf-kneden-vouwen-gevouwd_zpsfdfbf568

Dan het ‘tricky’ gedeelte. Zo moeilijk is het niet hoor, als je goed naar de foto’s kijkt dan heb je het zo onder de knie. Als het deeg is gerezen, maak je er bolletjes van en leg je het op een (met meel bestuifde) werkplek. Pak een bolletje, die overigens heel soepel is, en rol het deeg met een deegroller uit. Dit kan ook gewoon met de hand als je geen deegroller tot je beschikking hebt. Snijd met een mesje aan de rechter- en linkerkant een sneetje. Schep in het midden een beetje van het kipvulling. Neem vervolgens een zijkant en lap die over op de andere kant. De andere zijkant gaat er weer overheen als het ware. Zie bovenstaande afbeeldingen voor betere uitleg.

recept-zoetzure-kip-broodjes-paprika-kruiden-deeg-maken-zelf-kneden-oven-bakken_zps65b0029f

Je kunt deze broodjes natuurlijk op zoveel manier vouwen, doe dus gewoon wat jou het mooist en/of makkelijkst lijkt. Smeer met een kwastje een dun laagje opgeklopte ei over de broodjes. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 15 min. Het kan langer duren maar ook minder, het ligt maar net aan je oven. Dus gewoon even kijken of de kipbroodjes gaar en goudbruin zijn.

recept-zoetzure-kipbroodjes-paprika-kruiden-deeg_zpse50e01a0

De kipbroodjes zijn goed gelukt als ze zacht van smaak zijn en het deeg de volgende dag ook nog steeds lekker zacht is..als je natuurlijk nog wat over hebt! Deze kipbroodjes kun je serveren met een lekker soepje of een frisse salade. Ook erg lekker om te maken voor een high tea of om mee te nemen voor een geslaagde picknick!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Geef een reactie