Zomerse salade met gegrilde kip en ananas

Zomerse salade met gegrilde kip en ananas

Recept voor een zomerse salade met gegrilde kip en ananas.

Ingrediënten:

  • 1 hele kipfilet
  • 4 schijfjes ananas
  • 1/2 doosje cherry tomaatjes
  • Roma slaatjes
  • 2 eieren
  • Maggi Mals en Kruidig Mediterrane kruiden

Bereidingswijze:

Ik heb de kipfilet over de helft gesneden. Beetje plat geslagen met een deegroller. Nadat ik dit heb gedaan maak ik gebruik van de bakpapiertjes die in de Maggi verpakking zitten.

Deze zijn al gekruid je hoeft alleen je kipfilet erin te leggen en bakpapier dicht te vouwen. Er staat dat je het in de koekenpan moet doen, ik heb ervoor gekozen om deze in de oven te doen. Zo weet ik zeker dat mijn kip gaar is.

Zet je eieren in kokend water en laat ze koken tot ze de gekookt zijn zoals jij wenst. Terwijl de kip in de oven zit doe ik de sla snijden en op het bord leggen. Neem de schijfjes ananas en doe deze in een koekenpan en bak deze op een laag vuurtje zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Ik heb het vocht uit de ananaspot bij gedaan.

Als de ananas een kleurtje heeft gekregen kan deze uit de pan. De cherry tomaatjes wassen en over de helft snijden. Zo kan alles op het bord. Ondertussen is je kip klaar. Neem deze uit de oven en snij de kip in plakjes, serveer deze bij de rest.


1 reactie

  1. Halima geplaatst op augustus 28, 2015 Beantwoorden
    mmmm ziet lekker uit

Geef een reactie