7 ideeën voor het opbergen van kruiden

Of je nu al een opgeruimde keuken hebt of niet, het netjes opbergen van ál die verschillende kruiden en specerijen kan soms lastig zijn. Weet jij ook niet meer waar je met de kruiden naartoe moet? Kookwinkel Kookexpert, waar je alles voor in en om de keuken kunt vinden, laat ons 7 manieren zien om gedroogde kruiden op een handige en creatieve manier op te bergen.

1. Kruidenmolen

Laten we beginnen met een favoriete oplossing van velen; de kruidenmolen. Dit is een molentje waar je (afhankelijk van de grootte) een redelijk aantal potjes in kwijt kan. Het fijne aan deze molens is dat de potjes allemaal hetzelfde zijn en de dop vaak een handige strooidop heeft.

Verder ziet een molentje als deze er erg stijlvol uit op bijvoorbeeld het aanrecht aangezien de potjes allemaal hetzelfde design hebben. Je hoeft dus geen moeite te doen om de potjes te verbergen, maar kunt deze juist in het zicht laten staan. Het voordeel hier weer van is, dat je tijdens het koken eenvoudig toegang hebt tot alle verschillende kruiden.

2. Kruiden in een lade

Wil je toch liever een minder opzichtige oplossing, dan is het opbergen van kruiden in een la misschien een goed idee. Je kunt hier een kruiden inzet voor gebruiken. Dit is een handige rek die zo afgewerkt is, dat je er eenvoudig allerlei kruidenpotjes in kunt opbergen. Op deze manier houd je de kruiden netjes bij elkaar en staan deze niet in het zicht.

Om vervolgens de potjes uit elkaar te houden zou je eens kunnen kijken naar krijtstickers. Deze stickers kunnen op de potjes geplakt worden en vervolgens met krijt gelabeld worden. Mocht je een potje later gebruiken voor een andere kruidsoort, dan kun je eenvoudig de naam aanpassen.

3. Kruidenplank

Ook zou je kunnen overwegen om een kruidenplank op te hangen aan de muur. Dit is een plank helemaal gewijd aan het opbergen van kruiden. Op deze manier heb je, net als bij de kruidenmolen, de kruiden altijd bij de hand en het staat ook nog eens erg stijlvol in de keuken. Zeker als je de plank opfleurt met bijvoorbeeld een plantje. Dit geeft je keuken ook direct een nieuwe uitstraling. Ook bij deze oplossing is het verstandig om bijvoorbeeld krijtstickers op de potjes te plakken, om zo de kruiden uit elkaar te houden.

4. Muffinvorm

Geen zin of tijd om een plank te monteren in de keuken? Geen probleem! Wat dacht je namelijk van een muffinvorm? Ideaal voor het opbergen van allerlei verschillende losse zakjes kruiden. De tray kun je eenvoudig in de keukenla opbergen.

5. Magnetische wand

Houd je de potjes liever wat dichter bij de hand, dan kun je ook kiezen voor een magnetisch bord. Je bepaald zelf de grootte en afhankelijk daarvan kun je er vele potjes op kwijt. Zorg simpelweg voor potjes met een ijzeren deksel en je kunt ze zo op het bord vastzetten.

6. Op de koelkast

Voor de kleinere keukens is een goede oplossing om de potjes magnetisch aan de koelkast vast te maken. Op deze manier neemt het geen ruimte in beslag en heb je de kruiden toch dichtbij tijdens het koken.

7. Masala Dabba

Als je de kruiden op een traditionele Indische wijze wilt bewaren, dan kun je kiezen voor een Masala Dabba. Dit is een kruidendoos met verschillende kleine potjes erin. De potjes dienen als opbergvakken voor verschillende kruiden. De kruidendoos heeft een deksel en kan eenvoudig opgeborgen worden in kastjes of lades.

In samenwerking met Kookexpert geschreven
Bron afbeeldingen: Shutterstock


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie