Ayat al Kursi (het Troonvers) leren + gratis werkbladen

Na jullie positieve reacties op het artikel ‘Surah al-Fatiha + gratis werkbladen‘ hebben wij ook meteen een variant voor Ayat al Kursi gemaakt. Deze aya komt voor in Surah al-Baqarah en staat ook wel bekend als het Troonvers. Deze werkbladeren kunnen de kinderen in-sha-Allah op weg helpen met het memoriseren van deze belangrijke aya.

Met deze simpele bladeren moedig je o.a. het kind aan om het vers in het Arabisch op te schrijven, en tegelijkertijd versterkt het de memorisatie van Ayatul Kursi. Om je kind verder te motiveren en/of te belonen hebben wij ook een diploma toegevoegd die je aan je kind kunt geven, zodra het Ayatul Kursi heeft geleerd. Deze werkbladen zijn hieronder gratis in twee talen (Nederlands en Engels) te downloaden die je vervolgens uit kunt printen. Je kunt ze eventueel als een boekje inbinden.

Ayatul Kursi in het Arabisch:

اللَّهُ لَا إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Het Troonvers in het Nederlands

Allah, er is geen god dan Hij, de Levende, de Zelfstandige. Sluimer noch slaap kan Hem treffen, aan Hem behoort toe wat er in de hemelen en wat er op de aarde is. Wie is degene die van voorspraak is bij Hem zonder Zijn verlof? Hij kent wat er voor hen is en wat er achter hen is. En zij kunnen niets van Zijn kennis omvatten, behalve wat Hij wil. En Zijn Kursi strekt zich uit over de hemelen en de aarde en het waken over beide vermoeit Hem niet. En Hij is de Verhevene, de Almachtige.

Ayatul Kursi in het fonetisch (Arabische uitspraak)

Allahu laa ilaaha illaa huwal haiyul qai-yoom, laa taa’khudhuhoo sinatun wa laa nawm, lahoo maa fis-samaawaati wa maa fil ard, man dhal-ladhi yashfa’u ‘indahooo illaa bi-idhnih, ya’lamu maa baina aidihim wa maa khalfahum, wa laa yuhitoona bishai’im-min ‘ilmihi illa bi maa shaa, wasi’a kursiyyuhus samaa waati wal ard, wa laa ya’ooduho hifdhuhumaa, wa huwal ‘aliyyul ‘adheem.

Klik hieronder op de worksheets die je graag wilt downloaden:

Ayat al Kursi Worksheets – Dutch

Ayat al Kursi Worksheets – English

For more printables you can visit our shop

KINDLY NOTE:

 • Deze werkbladen bevatten een vers van de Quran, ga er alsjeblieft netjes mee om.
 • These worksheets contain a verse of the Quran, please be gentle.
 • This freebie is for personal use only, no commercial use allowed.

Deze werkbladeren zijn bestemd voor persoonlijk gebruik, niet voor commerciële doeleinden. Andere freebies kun je hier vinden.


5 reacties

 1. gaelle geplaatst op juni 2, 2020 Beantwoorden
  Wat super, mijn dochter is erg enthousiast om eraan te beginnen. Hopelijk volgen er nog meer werkblaadjes 😊
  1. Ramadan Recepten geplaatst op juni 2, 2020 Beantwoorden
   Alhamdulilaah goed om te horen, in sha Allah zullen er meer volgen!
 2. Deni geplaatst op augustus 2, 2020 Beantwoorden
  Beste Mijn naam is Deni, en ik vroeg me af of jullie me iets meer zouden kunnen vertellen over 100ste naam van Allah swt?
 3. bouchra35 geplaatst op januari 31, 2021 Beantwoorden
  ma sha Allaah heel leuk, wanneer volgen er nog andere Surat want ze zijn echt leerzaam. barakalahou feekoum alvast
  1. Ramadan Recepten geplaatst op januari 31, 2021 Beantwoorden
   Wa feeki barakAllaah, wat mooi om te horen! In sha Allah zullen er in de ramadan nog meerdere suwar volgen

Geef een reactie