Culinair event | 24Kitchen&Cottages

24Kitchen, dé kookzender van Nederland, is voor het eerst in haar geschiedenis offline gegaan en wel met kookweekend 24Kitchen&Cottages. Het idee is drie dagen lang lekker eten, koken en entertainment samen met andere foodies en de bekende 24Kitchen-chefs. Wij werden door 24Kitchen uitgenodigd om de culinaire sfeer te proeven tijdens het weekend van 24Kitchen&Cottages. Met onze fotocamera’s gingen we op pad om een verslag aan jullie uit te kunnen brengen.

 photo 24kitchen-and-cottages-centerparcs-zeewolde_zpstpyq2mfy.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-centerparcs-eemhof-2_zpsexueju2w.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-centerparcs-eemhof_zpszrrfop9q.jpg

Het eerste 24Kitchen&Cottages event vond plaats van vrijdag 17 t/m maandag 20 april op Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Het park heeft de uitstraling van een tropisch vakantieoord en vooral op de Market Square, een gezellige binnenplaats waar merendeels van de activiteiten plaats vonden, waan je je even op vakantie in een heel ander land.

 photo 24kitchen-and-cottages-huisjes_zpszezn67fr.jpg

De cottages kunnen natuurlijk op een event als 24Kitchen&Cottages niet ontbreken. Op hun website kun je een huisje vanaf €48,- p.p.p.n. (inclusief alle to do’s tijdens het event) reserveren. Zo heeft bijvoorbeeld een Waterfront VIP Suite Marina een ruime keuken, minimaal één badkamer met bubbelbad & regendouche, een sauna en een lcd-televisie in de woon- en ouderslaapkamer. Vanaf het privéterras heb je uitzicht op het Eemmeer. Wij hebben dit gedeelte overgeslagen, omdat we daar niet zouden overnachten.

 photo 24kitchen-and-cottages-centerparcs-eemhof-3_zpseqhx9cji.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-centerparcs-de-eemhof_zpsdhrxmsns.jpg

Ook de verschillende restaurants op het vakantiepark zijn betrokken bij het 24Kitchen thema. Elke 24Kitchen-chef wordt gematcht aan een restaurant en mocht voor dit weekend een menu samenstellen met een vlees, vis en vegetarische optie. Achteraf krijg je dan de recepten mee en geven de chefs je hiermee een exclusief kijkje in de keuken.

 photo 24kitchen-and-cottages-kookcolleges-2_zpsxfnndqgg.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-kookcolleges_zps4brpbwxm.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-kookcolleges-_zps0mzbymki.jpg

Om allerlei tips en tricks te leren van diverse 24Kitchen-chefs dien je toch echt bij de kookcolleges te zijn. Zo leerde je bijvoorbeeld van Mounir Toub hoe je je eigen Warka deeg kunt maken, leerde je veel over de Italiaanse eetcultuur van Roberta Pagnier en legde Andy McDonald o.a. uit hoe je de meest verse vis kunt herkennen.

Ook de hilarische kookcollege van Danny Jansen vonden we enorm leuk en is ons zeker bijgebleven. Hij vertrok onlangs naar Japan en liet zich door de plaatselijke bevolking inspireren met eeuwenoude kookmethoden, gerechten en tradities. Tijdens het kookcollege nam hij ons als het ware mee op reis door Azië. Ook Rudolph van Veen, Giovanni Caminita, Angélique Schmeinck, Estée Strooker en John Gerdsen deelden hun kennis met de aanwezigen.

 photo 24kitchen-and-cottages-kookworkshops-hartige-macarons_zpstcru03da.jpg

Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan is het een idee om een workshop te volgen. Voor zo’n workshop wordt wel een extra bijdrage van €15,- gevraagd voor bijvoorbeeld de verse ingrediënten en tools die je zult gaan gebruiken. Wij besloten om de workshop ‘Hartige Macarons’ van Estée Strooker bij te wonen om zo te leren hoe je zelf macarons kunt maken. Die waren helaas al gemaakt, maar wij mochten wel de vulling maken en de macarons afwerken.

De workshop begon nogal chaotisch, maar alsnog was het een leuke en gezellige workshop waarin we konden zien hoe Estée het macaronbeslag met hazelnootmeel zelf maakte. We maakte om precies te zijn drie vullingen: eentje met geitenkaas, gedroogde vijgen en gekarameliseerde ui, eentje met zalm en roomkaas en eentje met een romig sausje en gerookte eend. Het laatste ingrediënt hadden we wel weggelaten omdat het niet halal was. De macarons smaakten verrassend goed! Vooral die met geitenkaas, gedroogde vijgen en gekarameliseerde ui vonden we erg lekker. Eens wat anders dan zoete macarons.

 photo 24kitchen-and-cottages-bus-2_zps61lk91mc.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-bus-3_zpsgigaohjf.jpg

24kitchen-and-cottages-bus
Na de workshop bezochten wij het Foodtruck Festival. Zo stonden daar ‘De Wentelteefjes’ die zowel zoete als hartige wentelteefjes verkochten, ‘Wood pizza & grill’ waarbij pizza’s in een steenoven gebakken werden en een wat gezonder busje genaamd ‘Puzzles’. Zij maken namelijk healthy smoothies, sapjes, granola en vegaburgers met quinoa. Daarnaast was er ook een Aviko foodtruck en een rode cocktailbus. We hadden zelf iets meer verwacht van het Foodtruck Festival, al zagen de busjes er allemaal wel leuk uit.

 photo 24kitchen-and-cottages-chefs_zpsgca3ivea.jpg

 photo 24kitchen-and-cottages-rudolph-van-veen-kookboek-2_zpslkvxgcyn.jpg

Last but not least kun je bij de interactieve Q&A vragen stellen aan de 24Kitchen chefs en staan ze klaar om jouw vragen te beantwoorden. Mocht je achteraf nog een kookboek of een handtekening van de chefs willen hebben dan kan dat ook gemakkelijk.

Al met al was het een geweldige dag waarin we veel hebben gezien en geleerd. 24Kitchen&Cottages bedankt dat we erbij mochten zijn!

 photo 24kitchen-and-cottages-restaurants_zps2ryogpc7.jpg

www.24kitchenandcottages.nl

Place to be: Center Parcs De Eemhof, Slingerweg 1, 3896 LD Zeewolde


3 reacties

  1. Chahrazad geplaatst op juli 14, 2015 Beantwoorden
    Fijn uitgelegd. Ze zien er heerlijk uit. x
  2. Monique | WritingMonique geplaatst op juli 15, 2015 Beantwoorden
    Oeh! Dit ziet er heerlijk uit!
  3. Ferlin geplaatst op december 7, 2015 Beantwoorden
    Misschien ook leuk om een de recepten op een halal manier te verwerken. Zo kunnen we er zelf ook mee aan de slag! (Zonder zelf creatief te hoeven zijn ;))

Geef een reactie