Dua tijdens Lailatul Qadr (Waardevolle Nacht)

De laatste tien dagen van de Ramadan zijn alweer ingegaan. Dit zijn de meest gezegende dagen van de Ramadan waarin we onze aanbidding en toewijding dienen te vermeerderen om enorme beloningen te verkrijgen. Tijdens deze tien laatste dagen zal er een nacht voorkomen die beter is dan duizend maanden, deze nacht staat bekend als Lailatul Qadr. De waardevolle nacht die geen gelijke kent.

Aisha (moge Allah tevreden met haar zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei: “Zoek Lailatul Qadr tijdens de oneven nachten van de laatste tien dagen van de Ramadan.”

(Bukhari en Muslim)

Lailatul Qadr is de nacht waarin het eerste vers van de Koran door de aartsengel Djibriel (Gabriël) aan de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zou zijn geopenbaard. Deze nacht is het begin van de boodschap. Aisha (moge Allah tevreden met haar zijn) vroeg aan de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) wat zij moest zeggen als Lailatul Qadr aangebroken was. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) leerde haar daarop de onderstaande dua. Dit is dus de beste smeekbede voor het verkrijgen van genade en vergeving in de laatste tien dagen.

Smeekbede in het Arabisch

اَللهُمَّ إنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

 

Transliteratie van de smeekbede
Allahoema innaka 3affoewwoen toehibboel l’3afwa faa3foe 3annie.’

Betekenis van de smeekbede
‘O Allah, U bent de Meest Vergevingsgezinde en U houdt van vergeving, dus vergeef mij.’

Deze dua staat vermeld in at-Thirmidhie, Ibn Maadjah en Ahmed


1 reactie

Geef een reactie