Het eetdagboek van… Amour van Amourscuisine.nl

In de rubriek “Het eetdagboek van” krijg je als het ware een kijkje in de keuken van een ander. Op deze manier wordt je hopelijk geïnspireerd om nieuwe gerechten uit te proberen. In deze gastblog deelt Amour van foodblog Amourscuisine.nl haar culinaire belevingen met ons.

“Salaam aleikoem en hallo iedereen! Ik ben Amour en vandaag deel ik mijn eetdagboek met jullie. Sommige van jullie kennen mij vast al en sommige moeten mij misschien nog leren kennen. Een leuke manier om dat dan ook meteen op deze manier te doen!

Ik moet zeggen dat ik het heel erg leuk vind dat Ramadanrecepten.nl mij heeft gevraagd of ik een eetdagboek wilde bijhouden. Natuurlijk vind ik dat leuk, want Ramadanrecepten.nl is één van mijn meest bezochte websites die ik iedere keer met volle plezier bekijk. Ze voldoen helemaal aan mijn normen en waarden en daarom doe ik dit met volle liefde en plezier. Hopelijk kan ik jullie helpen om wat inspiratie op te doen.”

lasagne-groenten

Dag 1

Ik begin allereerst met de Italiaanse keuken… gewoon delicious! Wie houdt er nou niet van? Ik in ieder geval wel. Na een drukke dag wil je niet heel lang in de keuken staan, maar je wilt wel een gerecht dat goed vult en waar je iedereen blij mee kunt maken. Ik maak dan meestal lasagne. Het fijne aan lasagne is dat je er vele kanten mee op kunt. Mijn lasagne maak ik meestal met gehakt en een zelfgemaakte smaakvolle saus.

le3des-linzensoep

Dag 2

Wij eten ‘le3des’, oftewel Marokkaanse linzensoep, heel graag en vooral met de koude dagen. Het is erg gezond en rijk aan ijzer. Sommige maken een simpele versie van dit gerecht en anderen kiezen er weer voor om er vlees en verschillende groenten bij te doen. Het is maar net wat je lekker vindt en gewend bent. Ik kies er meestal voor om er wortels en stukjes kipfilet bij te doen, omdat wij het graag op deze manier eten.

quiche-kip

Dag 3

Eens in de zoveel tijd moet ik gewoon quiche eten. Ik vind dit gerecht zo leuk, want het is echt een feestje wanneer je quiche maakt! Bij dit gerecht kun je wat de vulling betreft gewoon je eigen fantasie gebruiken. Ik heb dit keer gekozen om een quiche met kip en groenten te maken. De combinatie van kip, olijven en cherrytomaatjes maakt deze quiche tot mijn favoriet.

rijst-champignons

Dag 4

Ik ben niet echt een rijsteter moet ik eerlijk toegeven, alhoewel ik wel echt alles lekker vind wat onder eten valt. Er is haast niets wat ik niet lust en niet eet. Rijst maak ik gewoon niet heel vaak, maar ik eet het zeker wel. Ik heb wel eens van die dagen dat ik zelfs enorm veel zin in rijst heb. Dan maak ik een uitgebreid rijstgerecht, maar soms ook gewoon iets simpels.

Dit keer heb ik gekozen voor een heerlijk roerbak gerecht met kip, groenten en paddenstoelen. Ik wilde niet echt iets maken wat je standaard bij rijst eet en daarom koos ik ervoor om paddenstoelen erbij te gebruiken. Door deze toevoeging was het gerecht net wat specialer en vonden wij het hier heerlijk thuis!

aardappel-tajine

Dag 5

Voordat het weekend echt begint, sluit ik mijn week af met een aardappeltajine. Mocht je trek hebben in een groente gerecht, dan is dit zeker een aanrader. Na de hele week achter de rug te hebben is het ideaal voor mij om voor een tajine te gaan. Je bent zo klaar met het voorbereiden van de groente, de tajine doet de rest. Ik zet mijn tajine op een zacht vuurtje met de deksel erop en dan kan ik ondertussen heerlijk genieten van mijn kop koffie.

Wij eten dit tajine gerecht het liefst met vers brood en soms maak ik er ook nog gegrilde kipvleugeltjes bij. Ik vind dit gerecht een echte topper voor de wat koudere dagen.

Benieuwd naar de recepten van Amour? Neem dan eens een kijkje op haar blog Amourscuisine.nl of volg haar via Facebook en Instagram!


3 reacties

  1. Lien Robberechts geplaatst op februari 2, 2017 Beantwoorden
    Leuk om te lezen! Lijkt me ook perfect te passen in mijn (sportief) voedingspatroon! Wie weet komen de gerechten in mijn volgend eetdagboek wel voorbij!
  2. Dascha geplaatst op februari 3, 2017 Beantwoorden
    Jeetje, wat een heerlijk eten allemaal haha! xoxo
  3. Marion geplaatst op februari 9, 2017 Beantwoorden
    Dat ziet er allemaal heerlijk uit! EN lekker gevarieerd :) Lekker veel groente ook.. ben gek op groente !

Geef een reactie