Over ons

Ramadan (Arabisch: رمضان) uitspraak: [ˈrɑmadɑn] de; o -s (1) islamitische vastentijd. (2) de negende maand van het islamitische jaar. (3) speciale maand waarin je als gelovige moslim overdag niet eet of drinkt.

Ken je dat? Dat je graag iets klaar wilt maken voor de Iftar-maaltijd, maar de inspiratie een beetje mist. Dat het allemaal te lang duurt, alleen maar omdat je minstens tien minuten naar de inhoud van je koelkast staat te staren. Wij ook. Sterker nog, het komt een beetje te vaak voor. En precies daarom hebben we Ramadanrecepten.nl opgericht.

Ramadan Recepten is een culinaire community met allerlei lekkere, bijzondere en unieke Ramadan recepten. Dagelijks wordt je voorzien van nieuwe heerlijke recepten die door ons of door onze gebruikers zijn geplaatst. Van verleidelijke kleine hapjes tot volledige maaltijden en van zoete nagerechten tot frisse dranken. De website is onderverdeeld in overzichtelijke categorieën, zodat je in een oogopslag makkelijk kunt zien wat er op de website staat. Daarnaast kun je jouw favoriete recepten opslaan en terugvinden in je persoonlijke verzamelmap.

Alsnog is Ramadan niet bedoeld als ‘Dé maand van het lekkere eten’. Het is een maand van inkeer en saamhorigheid, en tijdens deze periode staan bezinning en reflectie centraal. Deze korte beschrijving doet deze schitterende maand tekort, aangezien er nog zoveel meer voordelen verbonden zijn aan de Ramadan. Daarom houden we ook een blog bij waar je Ramadan gerelateerde artikelen kunt vinden. Daarnaast kun je ook andere islamistische artikelen vinden, maar ook reviews en blogposts die over culinaire hotspots en reisverhalen gaan.

Ons doel is om allerlei inspiraties op gebied van lekker eten en drinken, islam en travel te verzamelen op één plek. Dus als je even je inspiratie kwijt bent… Welkom op Ramadanrecepten.nl.

***

We zijn te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.