Ramadan Projects 2015

Wil jij meer goede daden verrichten in de maand Ramadan en extra Hasanaat (beloning van goede daden) verdienen? Zet je dan in voor één van de volgende projecten! Het uitgeven van Sadaqah in de vastenmaand Ramadan is aanbevolen en is zoveel beter dan Sadaqah op andere momenten. Al is het maar één euro, dat ene eurootje kan namelijk een groot verschil maken. Onze hulp is broodnodig.

Mocht je niet in staat zijn om een bijdrage te leveren en wil je toch iets kunnen betekenen dan kun je dit bericht op social media delen. Daarmee kun je ook helpen! Hieronder hebben wij voor jou allerlei Ramadan projecten van het jaar 2015 op een rijtje gezet.

 

De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Degene die een vastende voedt bij het verbreken van het vasten, zijn zonden worden hierdoor vergeven. Hij zal worden gered van het Vuur en zijn beloning is evenveel als die van degene die vast zonder dat er iets van de beloning van de vastende af gaat.”

(at-Thirmidhie, Ibn Maadjah, ad-Daarimie)

liefdadigheid_sadaqah

Sadaqa TV

Sadaqa TV zamelt deze week geld in voor behoeftigen in Marokko. Een klein meisje is een van de vele behoeftigen die onze hulp nodig hebben, haar ouders moeten voor haar maandelijks de medicijnen betalen die rond 1.500 euro kosten. Zij vragen hierbij jouw hulp. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Sadaqa TV of op hun Facebook-pagina.

www.sadaqatv.nl

Stichting Bladi

Bladi is een stichting die zich inzet voor eenheid, liefdadigheid en onderwijs binnen en buiten de moslimgemeenschap. Hun grootste prioriteit is om kansarme gezinnen een gezonde, stabiele en gelukkige leefomgeving te bieden. Op hun Facebook-pagina kun je precies zien met welke projecten ze momenteel bezig zijn. Wellicht dat je een handje kunt helpen!

www.facebook.com/Ch.bladi

Ramadan Helpers

Ken jij mensen die het niet zo breed hebben in de Ramadan? Gezinnen die met moeite een Iftar-maaltijd op tafel kunnen leggen? Dan zijn er nu de Ramadan Helpers. Wat doen deze Ramadan Helpers precies? Mensen en gezinnen in Den Haag en omgeving helpen in hun levensonderhoud, eten, drinken en kleding om hun Ramadan een stuk aangenamer te maken. Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit project? Check dan hun Facebook-pagina voor meer informatie.

www.facebook.com/ramadanhelpers

Al Ikram

VZW Al Ikram is een organisatie uit Borgerhout die ten strijde trekt tegen armoede. In de maand Ramadan geven ze een wekelijkse Iftar voor minderbedeelden, maar zonder eten en drinken is er natuurlijk ook geen Iftar. Zij kunnen donaties dan ook goed gebruiken om meer monden te voeden. Denk aan dadels, brood, eieren, groenten, olijven, vlees en limonade. Ook is het mogelijk om een bedrag naar keuze te doneren of om als vrijwilliger mee te helpen. Indien je zichzelf hiervoor beschikbaar wil stellen kun je simpelweg via hun contactformulier contact opnemen met Al Ikram.

www.al-ikram.be

Stichting as-Soennah

Stichting as-Soennah biedt ook dit jaar de hele maand Ramadan gratis Iftar-maaltijden aan mensen die niets hebben en nergens terecht kunnen. Zij willen iedereen dan ook de kans geven om hier een steentje aan bij te dragen. Wil je een bijdrage leveren aan deze Iftaar-maaltijden en meedingen in grote beloningen? Doneer dan via de iDeal-knop op de homepagina van Al-Yaqeen. Zij zorgen ervoor dat jouw geld goed terechtkomt.

www.al-yaqeen.com

Ramadan Straatproject

Ramadan Straatproject zal in navolging op het voorgaande jaar ook dit jaar voedselpakketten inzamelen voor de behoeftigen. Met jouw steun kan Ramadan Straatproject de vluchtelingen, asielzoekers, daklozen en alleenstaande moeders en hun kinderen voeden in deze gezegende maand. Bied jij ook een helpende hand?

www.facebook.com/Straatproject

StartGiving

StartGiving zamelt kleding in voor de vele vluchtelingen in Nederland. Ze hebben al heel wat kleding voor de vluchtelingen in ontvangst mogen nemen, maar ze zijn nog hard opzoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het sorteren en inpakken van deze donaties. Mocht je willen helpen of meer informatie willen ontvangen, neem dan contact op met StartGiving. Dat kan via hun Facebook-pagina of door ze een mailtje te sturen naar info@startgiving.nu.

www.amsterdamhelpt.nu/startgiving

Stichting Actie voor Marokko

Stichting actie voor Marokko helpt arme mensen in Marokko aan benodigdheden om een beter en een menswaardig bestaan voor ze te realiseren. Door middel van acties worden gelden geworven om arme mensen in Marokko te helpen. De stichting is afhankelijk van gelden van donateurs en sponsors. Ze hebben als missie om zoveel mogelijk arme mensen in Marokko te helpen aan een beter en menswaardig bestaan te helpen. Het gaat om mensen die het financieel zo zwaar hebben, dat ze niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De stichting helpt deze mensen, dat kan door voedsel, kleding, medicijnen, onderdak of andere benodigdheden.

www.facebook.com/Stichting-Actie-voor-Marokko

 

Ken jij nog betrouwbare stichtingen die een Ramadan project houden? Laat het dan a.u.b. achter in de reacties.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie