1 minuut no-bake citroentaart

1 minuut no-bake citroentaart

Dag lieve leden van het goede leven :) Deze citroentaart maak je binnen 1 minuut, jaaa je leest het goed!! Ik heb deze geheime recept van een patisserie in Marokko gekregen en deze delicatesse is zeer gewild in Marokko en verkrijgbaar in patisseries en cafés. Daarvoor heb je geen oven, eieren, meel, bakpoeder of gelatine nodig. Dus als je alles bij de hand hebt, garandeer ik je dat je deze heerlijke makkelijke taart binnen 1 minuut in elkaar fikst!

Ingrediënten voor de bodem:

  • 200 gram gemalen maria koekjes
  • 175 gram gesmolten boter

Ingrediënten voor bovenste laag:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • halve theeglas citroensap

Bereidingswijze:

Roer de maria koekjes en boter bij elkaar en druk het met de bol van je lepel in een springvorm. Roer de gecondenseerde melk met de citroen en giet het over je koekjes bodem.

11905399_411481462309931_2254886126228100164_n

Zet het in de koelkast om op te stijven. Je merkt ook snel dat het binnen paar seconden is opgesteven en klaar is kees. Dusssssssss damessss, ik daag jullie uit om jullie taart binnen 1 minuut te maken.


37 reacties

  1. Monique | WritingMonique geplaatst op oktober 22, 2015 Beantwoorden
    Oeh! Dit ziet er heerlijk uit!, en zo gemakkelijk te maken!
  2. Gina geplaatst op oktober 22, 2015 Beantwoorden
    Yummmm :P Ziet er heerlijk uit!
  3. Kirsty geplaatst op oktober 22, 2015 Beantwoorden
    Oh wat ideaal dat dit zo snel klaar is zeg! Perfect voor als je onverwacht bezoek krijgt of gewoon niet veel tijd hebt om wat lekkers te maken.
  4. es geplaatst op oktober 25, 2015 Beantwoorden
    Binnen 1 minuut onmogelijk behalve als alles allemaal klaar staat, dus veel voorwerk gedaan. erg lekker was hij
  5. nieske aukema geplaatst op januari 7, 2016 Beantwoorden
    bedoel je citroensap het lijkt heel lekker
  6. Clarinda geplaatst op februari 29, 2016 Beantwoorden
    Zou je ook een andere sap kunnen gebruiken? Sinasappel bv
    1. Lina geplaatst op maart 1, 2016 Beantwoorden
      Je zou het kunnen proberen, lijkt me ook wel lekker. Kan denk ik niet misgaan :)
  7. Suus geplaatst op maart 8, 2016 Beantwoorden
    Hoe wordt de gecondenseerde melk hard? Komt dat door de citroen? Je zou denken dat het zacht blijft.
    1. Mina geplaatst op maart 8, 2016 Beantwoorden
      Ja, citroen zorgt ervoor dat het gaat opstijven. Andere fruit weet ik niet
  8. Suus geplaatst op maart 8, 2016 Beantwoorden
    Dank voor je reactie. Jammer dat het door de citroen komt. Het leek me lekker met om het ook met andere smaakjes te maken.
  9. Karen Bakker geplaatst op maart 13, 2016 Beantwoorden
    Kun je gecondenseerde melk door een ander zuivel vervangen. Ik heb een lactosevrije dieet. En lactosevrije slagroom, roomkaas, melk en yoghurt is verkrijgbaar. Gecondenseerde melk helaas niet.
    1. Ramadan Recepten geplaatst op maart 14, 2016 Beantwoorden
      Hoi Karen, wellicht is het een idee om zelf lactosevrije gecondenseerde melk te maken. Als je op Google zoekt op 'Condensed milk lactose free' kom je een aantal recepten tegen. Hopelijk kun je hier wat mee!
    2. Kat geplaatst op februari 7, 2018 Beantwoorden
      met gecondenseerde cocosmelk? als dat kan dan is het lactosevrij
  10. Diana geplaatst op maart 21, 2016 Beantwoorden
    Heb de taart gemaakt maar stijft niet op! Ook erg zoet terwijl ik er ook citroenrasp bij heb gedaan,jammer
  11. Wimma geplaatst op maart 26, 2016 Beantwoorden
    Is goed gelukt! Je moet bij het verdelen van de gecondenseerde melk + citroensap wel goed oppassen dat de kruimels van de bodem niet los komen en aan de bovenkant te zien zijn. Tip voor volgende keer als ik hem weer maak ;)
    1. Nieske van der Ploeg geplaatst op april 12, 2018 Beantwoorden
      Even de bodem op laten stijven in de koelkast, 1 uur ofzo.
  12. Anita geplaatst op april 9, 2016 Beantwoorden
    Kun je de taart ook een dag van te voren maken of is die dan niet meer lekker/zacht?
    1. Lina geplaatst op april 9, 2016 Beantwoorden
      Ja dat kan. Hoe langer in de koelkast, hoe lekkerder hij wordt
  13. Isabelle geplaatst op juni 1, 2016 Beantwoorden
    Wat zijn mariakoekjes?
    1. Milou geplaatst op juni 5, 2016 Beantwoorden
      Mariakoekjes zijn biscuitjes in een rolletje. Meestal per 2 rollen verpakt, maar volgens mij zijn ze er ook per rol. Heet ook echt maria biscuit
  14. siham21 geplaatst op juni 9, 2016 Beantwoorden
    Moet ik de mariakoekjes gewoon zelf stampen of als het gaat met een staafmixer klein maken?
    1. Ramadan Recepten geplaatst op juni 10, 2016 Beantwoorden
      Je kunt de koekjes zowel zelf fijn stampen als in een keukenmachine malen.
  15. jacqueline geplaatst op juli 22, 2016 Beantwoorden
    Waar kan ik gecondenseerde melk kopen? Heb er nog nooit van gehoord? ;-)
    1. Paula geplaatst op juli 29, 2016 Beantwoorden
      Bij de meeste supermarkten is het tekoop, kijk in het pad van de Oosterse gerechten. (of google even en je weet iig hoe het eruit kan zien!)
  16. Juno geplaatst op juli 25, 2016 Beantwoorden
    Is echt een toppertje, verkoop het ook in me winkeltje!!
  17. Inge geplaatst op augustus 5, 2016 Beantwoorden
    Klinkt heel erg lekker! Ik ga het zeker maken. Vraagje: hoeveel citroensap is een halve theeglas ongeveer?
  18. Lotte geplaatst op augustus 24, 2016 Beantwoorden
    Bedankt voor dit recept en vooral omdat het zo lekker op de foto uitziet!
  19. Sandra geplaatst op januari 14, 2017 Beantwoorden
    Is verassend lekker. Ik ben eigenlijk niet zo van citroensmaken, maar dit is een verfrissende combinatie. Smaakbommetje in je mond... ?
  20. Kim geplaatst op september 16, 2017 Beantwoorden
    Gebruik je gesuikerde gecondenseer de melk?
  21. Rinske geplaatst op september 28, 2017 Beantwoorden
    Goedemorgen, Ik heb de taart deze week gemaakt. Voor de bodem heb ik bastognekruimels gebruikt, die gebruik ik meestal bij no-bake taarten. Geeft wat meer smaak dan mariakoekjes. Taart is lekker en snel klaar. Wel vraag ik mij af of er niet teveel boter wordt aangegeven. Ik ga de taart zeker vaker maken, maar dan met 75 tot 100 gram boter.
  22. Nellie geplaatst op januari 3, 2018 Beantwoorden
    Ik heb al tig jaren een recept dat hierop lijkt. Voeg alleen 250 ml slagroom toe, geklopt, aan het mengsel van gecond. melk en citroensap toe (ik gebruik sap van vier citroenen). Giet op bodem en bevries. Half bevroren het lekkerst. Maakt heerlijk en makkelijk dessert voor wel tien mensen. Lukt altijd.
  23. Tina geplaatst op januari 16, 2018 Beantwoorden
    Wil het recept zeker gaan proberen. Wat ik me wel afvraag; welke maat springvorm moet je gebruiken en plakt de bodem niet aan de vorm vast?
  24. Tina geplaatst op januari 16, 2018 Beantwoorden
    Wil het recept zeker gaan proberen. Wat ik me wel afvraag; welke maat springvorm moet je gebruiken?
  25. Nieske van der Ploeg geplaatst op april 12, 2018 Beantwoorden
    Ik heb hem meerdere keren gemaakt. Altijd Succes. Jekunt hemzelfs invriezen, hij blijft lekker!!
  26. rachida geplaatst op mei 20, 2018 Beantwoorden
    Het lijkt mij wel grappig om zo'n makkelijke taart te maken. Ik vraag me alleen af of hij niet mierzoet zal zijn? Normaal zoet vind ik niet erg maar de meeste mensen houden niet van heel heel zoet.
  27. Nancy geplaatst op januari 13, 2019 Beantwoorden
    Vraagje moet dit sap van verse citroenen zijn?
  28. Aya geplaatst op januari 14, 2019 Beantwoorden
    Nancy het liefste wel... verse citroensap is lekkerder dan die uit een flesje

Geef een reactie