2x gevulde broodjes – Turkse kaas & kip
Zachte broodjes met voor een deel turkse kaas en een deel kipvulling. Uit dit recept kreeg ik twee flinke borden vol, dat was 1 volle bakplaat plus een kwart.
Ingrediënten voor het deeg:
- 700 á 800 gram bloem
- 400 ml melk
- 200 ml olie
- 2 eiwitten
- 2 zakjes gist
- Halve eetlepel zout
Kipvulling:
- Kipfilet
- Paprika
- Halve ui
- Koriander
- Kipkruiden
- Zout en peper
Kaasvulling:
- Turkse kaas (40%) (anderhalve plak)
- Peterselie
Extra:
- 2 eigelen
- Scheutje melk
Bereidingswijze:
Neem wat van de melk, verwarm dit en los er de zakjes gist in op met een snufje suiker. Laat voor ongeveer 10 minuutjes staan totdat je ziet dat de boel is gaan schuimen. Klop de eiwitten en voeg vervolgens de gist, resterende melk en olie toe. Meng weer met een garde en doe er het zout bij. Voeg nu in delen bloem toe totdat je een licht plakkerig deeg hebt. Kneed door en laat dan voor ongeveer een uurtje rijzen totdat je ziet dat het deeg verdubbeld is.
Ondertussen ga je aan de slag met de vulling. Prak de kaas met een vork tot een korrelig mengsel en voeg er fijngesneden peterselie aan toe. Voor de kipvulling snijd je de kip fijn en marineer deze royaal met kipkruiden. Neem een pan en bak de kip in wat olie lichtbruin. Snijd de ui fijn en doe het erbij samen met de paprika. Laat het geheel garen en voeg de kruiden naar smaak toe (peper, zout en extra kipkruiden).
Als het mengsel gaar is zet je het vuur uit en voeg je er koriander aan toe. Laat dan afkoelen. Neem nu het deeg en verdeel in grote stukken. Rol het uit en snijd met een kom of groot glas rondjes uit het deeg. Snijd elk rondje aan weerskanten in en leg wat van de vulling in het midden. Draai ze dan over elkaar heen (zie foto). Werk zo alles af. Besmeer de broodjes met het eigeelmengsel en bak mooi goudbruin af in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like