2x sigara boregi: kaas & aardappel
Recept voor Sigara Boregi, een versie met witte kaas en een versie met aardappel. De kaas mag natuurlijk van een ander merk zijn, maar voor allerlei borek en broodjes koop ik altijd Sütdiyarı Piknik Börek Peyniri (kaas), dat is ook goedkoper.
Ingrediënten voor de kaas vulling (voor zo’n 15 stuks):
- 1,5 plak witte kaas (bv. van merk Sütdiyari)
- Chilivlokken (optioneel, als je van pittig houdt)
- Beetje peterselie, fijngehakt
- Witte peper
Ingrediënten voor de aardappelvulling (voor zo’n 8 stuks):
- 4 aardappels
- Beetje peterselie, fijngehakt
- Chilivlokken
- Zout en peper
Extra:
- Yufka vellen (te koop bij de Turkse supermarkt)
- Zonnebloemolie
- 1 ei (om te besmeren)
Bereidingswijze:
Voor de kaasvulling prak je de witte kaas en meng je het met de chilivlokken, peterselie en witte peper naar eigen smaak. Voor de aardappelvulling kook je de aardappelen gaar en prak je ze met peterselie, chilivlokken, zout en peper.
Pak een yufkavel. Leg er een klein strookje vulling op. Rol op en bestrijk het puntje met wat losgeklopt ei. Werk ze zo allemaal af en bak in hete zonnebloemolie. Doe het vuur niet te hoog, want ze zijn heel snel gaar. Eet smakelijk!
Tip: Je kunt ze van te voren maken, afdekken en in de koelkast bewaren tot je ze gaat bakken.
Te volgen op…
Facebook: SweetpetiteNL
Instagram: @sweetpetitenl
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like