3x salades om mee te nemen naar je werk
Wie maakt er ook lekker zelf salades om mee te nemen naar school/werk? Ik hou ervan! Hieronder volgen 3 lunchsalades die je makkelijk kunt meenemen naar werk of school.
Salade met aardappel, tonijn en avocado
Heerlijk fris! Na het maken van deze salade doe je hem in de koelkast om de volgende dag mee te nemen. Veel beter dan de salades van de supermarkt. De dressing doe ik in een plastic zakje en daarna in het bakje van de salade. Die gaat er gewoon lekker bij en zodra ik het wil eten doe ik de dressing erbij. Zo blijft mijn salade lekker knapperig!
Ingrediënten:
- Gekookte aardappeltjes
- IJsbergsla, in stukken
- Komkommer, in stukken
- Avocado, in reepjes
- Tonijn in olie
- Zwarte olijven
- Gekookte eieren, gehalveerd
- Mosterd
- Citroensap
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
Doe de ijsbergsla, komkommer, cherrytomaatjes, avocado, gekookte aardappeltjes, olijfjes, tonijn en ei in het bakje. De dressing is gemaakt van de olie van de tonijn samen met wat mosterd, peper en citroensap. Doe het in een zakje en leg het bij de rest van de ingrediënten.
Pasta-tonijnsalade
Het was vandaag weer tijd voor een heerlijke homemade lunchsalade! Dit keer een mega lekkere pasta-tonijn salade boordevol groentjes.
Ingrediënten (2 porties):
- 200 gram fusilli, gekookt
- Blikje tonijn op olie (tonijnolie moet in de salade dus niet weggooien)
- 2 eieren, gekookt en gepeld
- Zwarte olijven, handjevol
- 1 blikje mais
- Cherrytomaatjes, handjevol kleingesneden
- 1/2 komkommer, kleingesneden
- Sjalotje, fijngesneden
- Verse bieslook, fijngesneden
- 2 el mayonaise
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar is Kees!
Salade met kip en honing-mosterd dressing
Mijn salade voor morgen is gemaakt! Kip, avocado, eitje, olijfjes…wat lunchen jullie eigenlijk op school/werk?
Ingrediënten:
- Kipfilet, in stukken
- Avocado, in repen
- Gekookte eieren, gehalveerd
- Cherrytomaatjes, gehalveerd
- Zwarte olijven
- IJsbergsla, in stukken
- Kruiden naar keuze
- 1 tl mosterd
- Scheutje honing
- Scheutje olie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Bak de kipfilet in kruiden naar keuze en breng op smaak met zout en peper. Maak een honing-mosterd dressing van 1 theelepel mosterd, scheutje honing, scheutje olie, zout en peper. Doe dit samen met de overige ingrediënten in een bakje. Heerlijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like