Aardappel groentegratin

Aardappel groentegratin

Overheerlijke smeuïge aardappel groentegratin! Dit recept is goed voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • Aardappelen
  • Groente naar keuze (ik heb wortels en broccoli gebruikt)
  • 3 eieren
  • 1 beker crème fraiche
  • 3 teentjes knoflook
  • Peterselie, fijngesneden
  • 1 bolletje mozzarella
  • ½ zakje geraspte kaas
  • 100 ml slagroom
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de aardappel in blokjes en kook deze gaar. Stamp dit met een stamper. Kook de groente samen met de teentjes knoflook. Laat dit uitlekken. Pers de knoflook uit en voeg hierbij ei, slagroom, crème fraiche, peterselie, zout, peper, geraspte mozzarella en kaas. Mix dit met een garde.

Vet een ovenschaal in en leg er de groente in. Giet de helft van het beslag eroverheen. Doe hierop de fijngestampte aardappelen en giet de overige van het beslag erop. Bak de aardappelgratin op 200 graden goudbruin voor ongeveer 25 minuten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie