Aardappel tonijnkroketjes
Deze tonijnkroketjes zijn heerlijk als bijgerecht of bij de soep, of als snack tussendoor. Je kunt de tonijn ook weglaten voor gewone aardappelkroketjes. Belangrijk om een mooie kroketvorm te krijgen is om ze bij het paneren al mooi in vorm te brengen. Tijdens het bakken verandert de vorm namelijk niet meer. En zorg ervoor dat de olie heet genoeg is wanneer je ze gaat frituren.
Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:
- 5 aardappels
- 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt
- Kleine wortel
- 1 kleine ui
- Zout en zwarte peper
- Paprikapoeder
- Beetje melk
- Paneermeel
- 2 eieren, losgeklopt
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in stukken, kook ze gaar in water met een beetje zout. Fijnstampen met een beetje melk. Doe de tonijn in stukjes erbij. Snijd wortel en ui heel fijn en bak in een beetje olie met wat zout, peper en paprikapoeder tot ui en wortel gaar zijn.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like