Aardappelbroodjes met aardappelpuree

Aardappelbroodjes met aardappelpuree

Recept voor aardappelbroodjes met aardappelpuree. Ze zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeel zacht, dat zal je merken dat je ze bijna niet kan oppakken omdat ze zacht en luchtig zijn. De inhoud van mijn glas is 250 ml.

Ingrediënten:

  • 3 aardappels in water gekookt met snufje zout
  • 1 kg bloem
  • 1 glas melk (lauw)
  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 3 eieren
  • Zout
  • 1/2 bakpoeder
  • 1 eetlepel gist
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, was de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met water en zout gaar in. Controleer of de aardappelen door en door goed gaar zijn, giet ze af.

Stamp de aardappelen fijn en haal ze door een fijne zeef heen. Vermeng in keukenmachine (waar je deeg in kunt kneden) of anders in een schaal.

Mix de suiker, eieren, olie, melk, zout, bakpoeder en vanillesuiker goed. Voeg de aardappelpuree mix dit weer goed. Daarna doe je beetje bij beetje de meel erbij tot het een plakkerig deeg wordt dat wel wat stevig is.

aardappelbroodjes-met-aardappelpuree

Maak er kleine bolletjes van en leg ze op een bakplaat. De bolletjes hebben een grote van een mandarijn. Besmeer je handen met zonnebloemolie anders plakt het deeg aan je handen.

Laat het voor 2 uur rijzen. Je zal merken dat ze groot zijn geworden. Daarna besmeren met eigeel en in een voorverwarmde oven zetten van 180 max 200 graden. Laten bakken tot ze bruin worden. Ongeveer 20 á 25 min.

Nadat het gaar is en nog warm uit de oven komt besmeren met abrikozenjam (verwarmd) en kokos overheen stuiven. Of amandel schaafsel als garnering.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie