Aardappelbroodjes met aardappelpuree
Recept voor aardappelbroodjes met aardappelpuree. Ze zijn heel zacht, dat zal je merken dat je ze bijna niet kan oppakken omdat ze zacht en luchtig zijn. De inhoud van mijn glas is 250 ml.
Ingrediënten:
- 3 aardappels in water gekookt met snufje zout
- 1 kg bloem
- 1 glas melk (lauw)
- 1 glas olie
- 1 glas suiker
- 3 eieren
- Zout
- 1/2 bakpoeder
- 1 eetlepel gist
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, was de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met water en zout gaar in. Controleer of de aardappelen door en door goed gaar zijn, giet ze af.
Stamp de aardappelen fijn en haal ze door een fijne zeef heen. Vermeng in keukenmachine (waar je deeg in kunt kneden) of anders in een schaal.
Mix de suiker, eieren, olie, melk, zout, bakpoeder en vanillesuiker goed. Voeg de aardappelpuree mix dit weer goed. Daarna doe je de gist en beetje bij beetje de bloem erbij tot het een plakkerig deeg wordt dat wel wat stevig is.
Maak er kleine bolletjes van en leg ze op een bakplaat. De bolletjes hebben een grote van een mandarijn. Besmeer je handen met zonnebloemolie anders plakt het deeg aan je handen.
Laat het voor 2 uur rijzen. Je zal merken dat ze groot zijn geworden. Daarna besmeren met eigeel en in een voorverwarmde oven zetten van 180 max 200 graden. Laten bakken tot ze bruin worden. Ongeveer 20 á 25 min.
Nadat het gaar is en nog warm uit de oven komt besmeren met abrikozenjam (verwarmd) en kokos overheen stuiven. Of amandel schaafsel als garnering.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like