Aardappelpuree met mascarpone

Aardappelpuree met mascarpone

Een tijdje terug zag ik op Youtube een filmpje van Food Wishes waarin hij ”Mascarpone Mashed Potatoes” maakte, oftewel aardappelpuree met mascarpone. Deze aardappelpuree komt uit de oven en heeft aan de buitenkant een een lekker korstje. Vandaag heb ik hem dan eindelijk gemaakt en ik kan zeggen dat hij lekker romig en fluffy is! Chef John van Food Wishes doet er ook nog wat cayennepeper erdoor, maar dat heb ik dit keer weggelaten.

Ingrediënten:

  • 2 kilo aardappelen, geschild en in blokjes
  • 110 gr mascarpone, op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • 180 ml melk
  • zout en zwarte peper, naar smaak
  • 225 gr boter, in blokjes (niet schrikken!)

Bereidingswijze:

Kook de aardappels in een pan met water en wat zout in 15 minuten gaar. Giet af. Klop de mascarpone kaas met een garde tot het glad is. Roer een eidooier en melk erdoorheen en klop het tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Pureer de boter door de aardappelen en breng op smaak met zout en peper. Het maakt niet uit als er nog een paar klontjes overblijven. Klop het mascarponemengsel erdoor. Verspreid het aardappelmengsel in een ovenschaal en strijk de puree glad. Maak nog eventueel piekjes met de punt van een spatel. Bak dit ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de bovenkant goudbruin is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie