Aardappelrozetjes (Pommes duchesse)

Aardappelrozetjes (Pommes duchesse)

Ik had wat aardappelpuree over en daar heb ik aardappelrozetjes meegemaakt. Lekker met een salade en kip-, vlees- of garnaalspiesjes.

Ingrediënten:

  • 3-4 grote aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 el geraspte kaas
  • 50 ml melk
  • 2 el boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 koffielepel chilipeper
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • Peterselie

Bereidingswijze:

Snij de aardappelen door vier en dan door twee. Kook de aardappelen met zout in kokend water. Giet het af en prak het goed met boter en melk. Haal het door de zeef zodat het egaal wordt. Meng dan de eieren, kruiden en kaas erdoorheen. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat de aardappelroosjes. Bak het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie