Aardappelsalade met knoflookmayonaise en alfalfa
Aardappelsalade met zelfgemaakte knoflookmayonaise en alfalfa. Een ideaal bijgerecht. Lekker bij o.a. een steak!
Ingrediënten:
- 500 gram krieltjes in schil
- 50 gram alfalfa
- Handjevol bieslook, fijngesneden
- Handjevol platte peterselie, grofgesneden
- 150 ml olijfolie traditioneel
- Versgemalen peper
- 1 eidooier
- 2 theelepels mosterd
- Snufje suiker
- Sap van 1 limoen
- 1 teentje knoflook, geperst
- Zout
Bereidingswijze:
Was de krieltjes in hun schil. Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes. Ze zijn goed gaar wanneer je een mes in een kriel steekt en de aardappel glijdt uit het mes. Giet de krieltjes af en bestrooi deze met wat zout en peper. Leg opzij. We gaan nu de knoflook mayonaise maken. Pak een diep kommetje en klop hier de mosterd en eidooier in los. Voeg beetje bij beetje 125 ml olijfolie toe en blijf goed kloppen.
Voeg het geperste knoflookteentje, de suiker, zout en versgemalen peper toe. Roer er tenslotte het sap van 1 limoen door. Klop het geheel nog even goed door. Meng de aardappelen met de knoflook mayonaise. Tot slot meng je de alfalfa, peterselie en bieslook met de aardappelen. Doe dit gewoon losjes met de hand. Maak het af door de salade te bedruppelen met olijfolie. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like