Aardappelsalade met zalm, komkommer en dille
Deze simpele, maar heerlijke aardappelsalade bedacht ik als tweede gerecht voor de Ikea Foodchallenge. Ik schreef daar eerder al over bij mijn post over de couscous met kipballetjes, mijn eerste inzending. Deze keer heb ik de gemarineerde, gerookte zalm van Ikea gebruikt. Lekker met verse dille en zure room, krielaarappeltjes in schil, komkommer en paprika. Prima als lunch, maar ook voor een diner goed te doen. Eventueel met wat brood erbij (of knäckebröd ;-)).
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gr verse krieltjes of andere aardappels (vastkokend of iets kruimig)
- 1 pak gerookte zalm met dille (Ikea)
- Halve komkommer in stukjes of in lange plakken (met kaasschaaf)
- Halve rode puntpaprika in reepjes
- 2 el zure room
- Verse dille
- Zout en peper
Bereiding:
Was de krieltjes goed en snijd slechte plekken eruit, maar laat de schil er verder aan. Halveer ze en kook ze in water met zout gaar. Giet af en laat afkoelen. Klop de zure room los met de dille en breng op smaak met zout en peper. Meng met de aardappels en verdeel de overige ingrediënten erover.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like