Aardappelslakken

Aardappelslakken

Recept voor aardappelslakken (aardappelbroodjes).

Ingrediënten:

  • 350 á 400 gr bloem
  • 2 aardappelen, gekookt en door een zeef gehaald
  • 150 gr suiker
  • 4 gr droge gist
  • 150 ml melk
  • 150 ml olie
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel fijngemalen anijszaad
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Alle ingrediënten samen mengen tot een soepel deeg, niet hard kneden of te lang want dan worden ze taai. Laat dit 20 minuten rusten en vorm er bolletjes van ter grootte van een mandarijntje.

Laat nog eens 10 min rusten. Rol elk bolletje nu uit en bestrooi er wat fijngehakte amandelen of walnoten op en rol het op. Daarna draai je het broodje tot een slakhuisje. Werk ze allemaal af en laat dit rijzen. Het beste op een warme plek gewoon in de keuken met een doek op voor 1 uurtje.

Bestrijk je broodjes met wat melk. Je kan er eventueel wat amandelschilfers op strooien en laat ze bakken gedurende 30 minuten op 180 graden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie