Aardappeltaartjes en Adana Kebab
Aardappeltaartjes met adana kebab en salade. Die taartjes zijn echt een aanrader voor als bijgerecht.
Ingrediënten voor de aardappeltaartjes:
- 500 gr aardappels
- 1 rode ui
- 1 ei
- Scheutje melk
- 20 gr roomboter
- Beetje bieslook
- 4 el geraspte kaas
- Zout en peper
- Paneermeel
Ingrediënten voor Adana kebab:
- Gehakt
- Paprikapoeder
- Koriander, fijngehakt
- Zonnebloemolie
- Gehaktkruiden (in een zakje bij de Turk te koop)
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze voor ongeveer 15 minuten gaar. Stamp ze daarna fijn en meng het met een gesnipperd uitje. Voeg ook het ei, bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, melk en boter toe. Meng tot een smeuïge puree. Breng het op smaak met zout en peper.
Leg een kookring op de bakplaat met bakpapier en strooi een dun laagje paneermeel op de bodem. Schep wat van de puree er in en druk het goed aan. Haal de kookring voorzichtig naar boven terwijl je de puree tegenhoudt met een lepel. Strooi als laatst nog wat geraspte kaas erop. Je bakt ze af voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Voor de adana kebab kruid ik het gehakt met zout, peper, paprikapoeder en fijngehakte koriander. Dan gebruik ik dat zakje die je bij de Turk kan kopen voor gehakt. Daarbij doe ik een scheut zonnebloemolie. Alles mengen en rijgen aan een satéstokje. Grill ze op een grillplaat.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like