Aardappeltaartjes met gehakt en bechamelsaus
Een drukke dag/weinig tijd of helemaal geen zin om lang in de keuken te staan maar je wilt toch een smakelijke maaltijd op tafel zetten? Dan is dit voor jou misschien de oplossing. “Aardappeltaartjes met gehakt-groenten en een kaas-bechamelsaus topping” #BatataSKeftaDhSauwezNan
Lekker, makkelijk en ideaal om restjes groenten in te verwerken. Bechamelsaus heb ik op gevoel gedaan maar met onderstaand recept moet het lukken.
Ingrediënten voor vulling:
- paprika
- ui
- courgette
- 1 teentje knoflook
- (pikante) paprikapoeder
- gemberpoeder
- zwarte peper
- half Knorr bouillonblokje
Ingrediënten bechamelsaus:
- 7 dl halfvolle melk
- 30 g boter
- 40 g bloem
- zout en peper
Extra:
- Aardappelen
Bereidingswijze:
Aardappelpuree maken, dit vul je tot de helf in een springvorm of bakringen. Gewenste vulling in het midden, terug een laag puree en afwerken met geraspte kaas of geraspte eieren. Voor de vulling kun je groenten naar keuze gebruiken: ik had paprika, ui en courgette gebruikt. Groenten aanstoven met een teentje knoflook en kruiden met paprikapoeder, gemberpoeder, zwarte peper, pikante paprikapoeder en een half Knorr bouilon blokje.
Bereidingswijze bechamelsaus:
De basis van de saus is een roux. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, maar let erop dat de roux niet aanbakt. Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde bechamelsaus. Vermijd een te dikke saus. Om de saus te verdunnen, voeg je wat extra melk toe. Haal de pot van het vuur en meng eventueel gemalen kaas door de saus en kruid de saus naar smaak met peper en zout.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like