Aardbei-mascarponetoetje
Je kunt de opbouw van dit aardbei-mascarponetoetje zelf bepalen hoe je het wil doen. Hoeveel koek je erin wil doen en wat voor soort koek je gebruikt: speculaas, bastognekoek, wafels, cake of bijvoorbeeld biscuitkoekjes. De chocomelk kun je ook vervangen door lauwwarme melk en de Oreo rasp door geraspte chocolade. Dit toetje is zeker een aanrader, heerlijk!
Ingrediënten:
- 1 bekertje slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 1 zakje vanille suiker
- 2 bakjes mascarpone
- 1/2 liter vanille vla (half pak)
- 1 el poedersuiker
- Lange vingers
- Oreo
- Chocolademelk
- Aardbeien
Bereidingswijze:
Klopt als eerste je slagroom stijf totdat je je bak ondersteboven kan houden. Niet te ver kloppen anders gaat het schiften. Zet dit afgedekt in de koelkast. Snijd je aardbeien in plakjes. Mix nu de mascarpone, vla en poedersuiker samen en voeg hier de slagroom aan toe. Spatel dit er doorheen tot je 1 geheel hebt. Warm je chocolademelk lauwwarm op.
Doop hier je oreo koekje kort in en leg deze op de bodem van je glas. Doe langs de zijkanten van je glas de aardbeien en vul hier een beetje van je mascarpone op. Nu breek je een lange vinger door midden en doop je ook in chocolademelk. Leg het in het glas op de mascarpone, doe dan weer een laag mascarpone, oreo koek en aardbei. Als laatste een laag mascarpone en strijk de bovenkant glad. Rasp hier oreo koek overheen en voilà klaar ben je.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like