Aardbeien chocoladetaart

Aardbeien chocoladetaart

Ik bak inmiddels graag taarten en bij voorkeur met een lekker romige vulling. Deze aardbeien chocoladetaart plaatste ik al eerder, maar ik heb hem wat opgepimpt. Het recept maakte ik namelijk eerst in een vorm van 26 cm, maar dan kwam het biscuit erg laag uit. Nu in een vorm van 20 cm gedaan en dan is hij mooi hoog en perfect om in 3 lagen te verdelen.

Mijn video’s zul je voortaan alleen nog op Youtube terugvinden. Dat heeft meerdere redenen: op Facebook duurt het ontzettend lang voor ze geupload zijn, sommige video’s kreeg ik helemaal niet geupload (zo heb ik 2x een half uur gewacht op de kipbestilla en zijn ze nooit online verschenen) en op YouTube zijn ze makkelijker terug te vinden. Ik heb mijn video’s daar onderverdeeld in afspeellijsten met verschillende categorieën. Wil je geen video missen, abonneer je dan op mijn kanaal.

Binnenkort volgt een artikel met basisrecepten voor biscuit, maar deze kun je alvast gebruiken voor een vorm van 20 cm.

Ingrediënten voor een vorm van 20 cm:

  • 5 eieren
  • 125 gr suiker
  • Snufje zout
  • 4 el warm water
  • 40 gr bloem
  • 40 gr maizena
  • 40 gr cacao

Vulling:

  • 1 pakje slagroom (van 250 ml)
  • 1 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1 bakje mascarpone (250 gr)
  • 1 bakje aardbeien
  • 150 gr pure chocolade
  • 50 gr witte chocolade

Bereiding:
Scheid de eiwitten en eigelen. Bekijk hier de tips die ik je daarvoor kan geven: Eieren scheiden.

Mix de eigelen met het warme water en de helft van de suiker tot een dikke en lichtgele creme. Mix de eiwitten met een snufje zout en de rest van de suiker stijf. Meng bloem met maizena en cacao. Schep de eiwitten op de eigelen en zeef het bloemmengsel erboven.

Schep het luchtig door elkaar totdat het gemengd is (niet roeren, maar scheppen zodat het luchtig blijft). Schep in een met bakpapier bekleedde en ingevette springvorm van 20 cm en sla een paar keer op het aanrecht om luchtbellen eruit te krijgen. Bak op 200 graden (hetelucht 180 graden) in 30 min gaar. Laat eerst een kwartier in de oven afkoelen met de deur dicht. Haal er dan pas uit.

Laat goed afkoelen (dit moet je echt doen, als je warm gaat snijden breekt alles in stukken) en haal de vorm eraf. Snijd de taart in 3 lagen, bijvoorbeeld m.b.v. een taartsnijder. In mijn video zie je hoe die eruit ziet.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.

aardbeien slagroom chocoladetaart recept

 


1 reactie

  1. Esthelita geplaatst op maart 6, 2017 Beantwoorden
    Hoi, Super bedankt voor jouw recept. Ik heb de taart gisteren voor mijn familie gemaakt en ze vonden het allemaal heel lekker. Nu heb ik nog een vraagje. Kan ik het recept verdubbelen met een springvorm van 26 cm? Mvg, Esthelita

Geef een reactie