Aardbeien tiramisu
Recept voor aardbeien tiramisu. Het hangt een beetje af van de grootte van je schaal hoeveel pakken lange vingers je nodig zult hebben.
Ingrediënten:
- 1-2 pakken lange vingers
- Sap (smaak maakt niet zoveel uit, wat je zelf lekker vindt)
- 1 flesje Hero Tova aardbeiensaus
- 250 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 40 gr witte basterdsuiker
- Verse aardbeien
Bereidingswijze:
Klop de slagroom met de basterdsuiker, maar niet al te stijf. Meng de slagroom met de mascarpone tot het een egaal mengsel is. Meng wat sap met Tova aardbeiensaus (je kunt altijd weer bijmaken als je niet genoeg hebt). Haal hier de lange vingers doorheen (niet te lang in het mengsel laten liggen, want dan worden ze heel week).
Leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal en hierop een laag van het mascarpone/slagroommengsel. Daarop een laag verse aardbeienschijfjes, dan nogmaals een laag lange vingers en mascarpone/slagroom.
Laat de tiramisu minimaal 2-4 uur opstijven in de koeling voordat je de laatste laag verse aardbeien erop legt. Eventueel kan je hem daarna versieren met chocola of cacaopoeder.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like