Aardbeiengebakjes van bladerdeeg met bbr

Aardbeiengebakjes van bladerdeeg met bbr

Recept voor aardbeiengebakjes van bladerdeeg met banketbakkersroom.

Ingrediënten:

 • Bladerdeeg (originele Koopmans)
 • 1 zakje banketbakkersroom
 • 1 doosje aardbeien
 • 2 peren
 • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Neem de plakjes bladerdeeg laat ze eerst ontdooien. Neem vervolgens een schilmesje en 1 plakje bladerdeeg. Snij er een vierkantje in druk je mes niet te hard door. Dus gewoon heel zachtjes, zie foto hoe ik het heb gedaan. Als je er een vierkant in hebt gesneden prik je in het midden even met een vork.

bladerdeeghapjes peer aardbeien banketbakkersroom

Werk zo alle plakjes af en zet het daarna in de oven op 180 graden ong. 15 minuten. Tot ze mooi goudbruin worden. Als je ze uit de oven haalt, laat ze eerst afkoelen. Ondertussen maak je de banketbakkersroom klaar. Ik heb gwn een kant en klare zakje gebruikt alleen water aan toegevoegd. Als je dit hebt gedaan zet het even in de koeling.

Neem de plakjes bladerdeeg erbij. Neem een klein lepeltje en haal het midden stuk wat opgezet is eruit zodat je een gat erin krijgt (bodem erin laten zitten!!!). Als het dakje eraf is dan schep de banketbakkersroom erin. Verdeel dit zo goed mogelijk. Als laatst doe je het fruit erop. Ik heb gekozen voor aardbeien en peer.

bladerdeeghapjes aardbeien banketbakkersroom

De peer heb ik kort in water gekookt dat die wat zachter word. Vervolgens in dunne plakjes gesneden bovenop gedaan. Als laatst bestrooien met poedersuiker


2 reacties

 1. happybudgetcooking geplaatst op december 8, 2015 Beantwoorden
  Hmm super simpel en lekker!
 2. babette geplaatst op juni 11, 2021 Beantwoorden
  voor hoeveel gebakjes is dit recept?

Geef een reactie