
Aardbeiengebakjes van bladerdeeg met bbr
Recept voor aardbeiengebakjes van bladerdeeg met banketbakkersroom.
Ingrediënten:
- Bladerdeeg (originele Koopmans)
- 1 zakje banketbakkersroom
- 1 doosje aardbeien
- 2 peren
- Poedersuiker
Bereidingswijze:
Neem de plakjes bladerdeeg laat ze eerst ontdooien. Neem vervolgens een schilmesje en 1 plakje bladerdeeg. Snij er een vierkantje in druk je mes niet te hard door. Dus gewoon heel zachtjes, zie foto hoe ik het heb gedaan. Als je er een vierkant in hebt gesneden prik je in het midden even met een vork.
Werk zo alle plakjes af en zet het daarna in de oven op 180 graden ong. 15 minuten. Tot ze mooi goudbruin worden. Als je ze uit de oven haalt, laat ze eerst afkoelen. Ondertussen maak je de banketbakkersroom klaar. Ik heb gwn een kant en klare zakje gebruikt alleen water aan toegevoegd. Als je dit hebt gedaan zet het even in de koeling.
Neem de plakjes bladerdeeg erbij. Neem een klein lepeltje en haal het midden stuk wat opgezet is eruit zodat je een gat erin krijgt (bodem erin laten zitten!!!). Als het dakje eraf is dan schep de banketbakkersroom erin. Verdeel dit zo goed mogelijk. Als laatst doe je het fruit erop. Ik heb gekozen voor aardbeien en peer.
De peer heb ik kort in water gekookt dat die wat zachter word. Vervolgens in dunne plakjes gesneden bovenop gedaan. Als laatst bestrooien met poedersuiker
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like