Aardbeienplaatkoek

Aardbeienplaatkoek

Vandaag zelfgevangen vissies (recept van Insania een topper) en aardbeienplaatkoek van Noha Tanger, top receptje! Voor de cake kun je het bakje van de yoghurt als maatbeker nemen.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 yoghurt met smaak (bv. citroen of gewoon naturel) van 125 g
  • 1 bakje suiker
  • 75 g boter gesmolten
  • 2 bakjes bloem
  • 1 bakje amandelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelp bakpoeder
  • snufje zout
  • citroenschil

Extra:

  • abrikozenjam
  • banketbakkersroom
  • aardbeien, in lengte gesneden
  • Dr.Oetker taartina zakje
  • suiker

Bereidingswijze:

De yoghurt in een kom gieten samen met de (vanille)suiker, citroenschil en eieren toevoegen. Dit met een spatel of houten lepel roeren, het hoeft niet geklopt te worden. Dan de bloem, amandelpoeder, zout en bakpoeder toevoegen en weer roeren. Dan als laatste de boter erover gieten en roeren tot alles goed is opgenomen en het vloeibaar is geworden. Doe het beslag in een beklede springvorm van 24 cm doorsnee en bak het in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Dit kan meer of minder zijn, hangt van je oven af.

Leg het op een rooster leggen en besmeer het met warme abrikozenjam (deze moet vloeibaar zijn). Als de abrikozenjam nog dik is kun je het met water verdunnen en op vuur een beetje koken. De cake hiermee zeer goed bevochtigen.

Meng de gesneden aardbeien met suiker en leg het apart tot er een sapje vormt. Maak in de tussentijd de banketbakkersroom met 1/2 l melk (kijk op de verpakking om te zien hoeveel poeder je hiervoor nodig hebt). Smeer de room vervolgens warm over de cake en versier het gelijk met de aardbeien. Dan giet je Taartina (wel eerst bereiden) eroverheen zodat de aardbeien blijven plakken en laat dit in de koelkast koelen. De Taartina kun je ook vervangen door warme abrikozenjam voor de glans.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie