Abrikozentoetje met mascarpone

Abrikozentoetje met mascarpone

Recept voor abrikozentoetje met mascarpone.

Ingrediënten:

  • 12 abrikozen
  • 1 potje mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 brikje slagroom
  • 5 eetlepels jam suiker (die ze gebruiken om jam te maken)
  • 2 el water

Bereidingswijze:

Was de abrikozen, ontpit ze en snijd ze in kleine stukken. Breng de abrikozen aan de kook al roerend met 2 eetlepels water. Mix ze fijn en doe er de suiker bij. Laat 4 minuten op een zacht vuur inkoken. Laat het lauw worden en vul je glazen, zet het dan in de koelkast.

Klop je room half stijf op en roer je mascarpone los, meng dit alles samen. Ondertussen is je eerste laag abrikozen afgekoeld en kan je een room laagje erop doen. Laat het dan weer opstijven in de koelkast en doe dan je laatste laagje abrikozen erop. Werk af met abrikoos en met een blaadje citroenmelisse.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie