Afghaanse gehaktballetjes in saus

Afghaanse gehaktballetjes in saus

Vandaag heb ik Iraanse rijst gemaakt met Afghaanse gehaktsaus (Kofta). De kruiden voeg je naar eigen smaak toe. De yoghurtdip is komkommer en knoflook geraspt samen met wat gedroogde munt en een beetje zout. That’s it!

Ingrediënten:

  • 500 gr gehakt
  • 1 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse koriander
  • Kurkumapoeder
  • Paprikapoeder
  • Komijnzaad
  • Zout en peper
  • Chilipoeder
  • Tomatensaus/puree (hoeveelheid naar keuze)
  • Handvol gespleten kikkererwten (of meer of minder)

Bereidingswijze:

Mix in een blender de ui, knoflook en koriander. Doe de helft hiervan in een pan en leg de andere helft opzij. Hetgeen wat in de pan ligt bak je goed en daarna doe je de tomatensaus/puree erbij. Breng op smaak met alle bovengenoemde specerijen, behalve de komijnzaad. Voeg daarna wat kokend water toe samen met de gespleten kikkererwten.

Hoeveelheid van het water hoort net genoeg te zijn, zodat er een tomatensaus ontstaat zodat de gehaktballetjes erin kunnen koken. Laat het even goed koken. Meng ondertussen de andere helft van het ui-mengsel en alle bovengenoemde specerijen met het gehakt en draai daar balletjes van. Gebruik de specerijen allemaal op eigen smaak.

Doe de gehaktballetjes in de pan en laat het op hoog vuur koken voor circa 10 minuten. Daarna kook je het op gemiddeld vuur voor 20 minuten. Serveer warm.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie