Afrikaanse kip
Het eten voor vandaag is al klaar. Afrikaanse kip in een overheerlijke pindasaus, maar dan helemaal anders. Met supersnel yoghurtbrood zonder gist (dus ook zonder rijstijd), salade erbij en klaar. En nu tijd voor mezelf.
Ingrediënten:
- 1 grote kip, in stukken
- 1/2 rode paprika
- 1/2 hele paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 2 el pindakaas
- 200 ml kokosroom
- 1 tomaat, fijngesneden
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 cm gember, geraspt
- Peterselie, fijngesnipperd
- 1 liter kippenbouillon
- Knoflookpoeder
- Chilipoeder
- Zout en peper
- 1 grote ui
- 1 wortel
Bereidingswijze:
Kruid de kip met zout, zwarte peper, chilipoeder, knoflookpoeder en bak deze rondom bruin in olie. Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak in dezelfde pan 1 grote ui, een halve rode en een halve gele paprika, 2 tenen knoflook en 1 wortel, alles heel fijngesnipperd (ik heb het in de keukenmachine fijn gemalen).
Bak 1 eetlepel tomatenpuree mee. Bak 5 minuten en giet er een liter kippenbouillon bij. Laat dit 20 minuten koken. Doe er dan pindakaas, kokosroom, gember, tomaat en gedroogde tijm.
Roer goed door, leg de kip in de saus en laat het een uurtje zacht pruttelen. Af en toe roeren zodat het niet aanbakt. Strooi er fijngesnipperde verse of gedroogde peterselie over.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like