Algerijnse bloem koekjes
Ingrediënten deeg:
- 500 gram bloem
- 3 eetlepels mazhar (oranjebloesemwater)
- 125 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- lauw water (kneden op gevoel)
- groene kleurstof (of ander kleurtje)
Ingrediënten amandelvulling:
- 400 gram amandelen
- 200 gram poedersuiker
- 1 vanillesuiker
- 75 gram boter
Extra:
- scheutje mazhar (oranjebloesemwater)
- honing
- bloem uitstekers
- deegroller
Bereidingswijze:
Pel de amandelen en zet ze apart. Meng eerst het bloem met de boter. Voeg de oranjebloesemwater, poedersuiker en water toe en kneed het rustig. Als je een goede deegbal hebt laat het deeg dan even rusten voor ong. 15minuten. Tijdens het rusten van het deeg ga je verder met de vulling.
Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, vanillesuiker, boter en oranjebloesemwater. Maak van het amandelmengsel kleine balletjes, iets groter als een olijf. Als het deeg gerust heeft, ga je het verdelen. Een deel van het deeg blijft gewoon ‘blanco’ en ander deel doe je kleurstof bij. Je kunt ook kiezen voor een ander kleurtje of gewoon voor cacao.
Neem eerst het ‘blanco’ deeg en verdeel dit weer door 2, dit doe je met het gekleurde deeg. Rol het deeg heel dun uit. Ik heb het deeg uitgerold, 2 lappen deeg over elkaar gelegd. Ik heb het echt precies gedaan, dus met een liniaal erbij. Het vierkantje was dus 7 bij 7.
Leg het amandelballetje in het midden, snij rond het balletje. Vouw dan elke vleugeltjes naar het midden Ik heb een uitsteker van bloemetjes gebruikt om de bovenkant te versieren.
Na het vouwen en versieren van alle koekjes. In de oven afbakken op 180 graden voor ong. 20/30minuten. Nadat de koekjes uit de oven zijn besmeren met honing, krijgen ze een mooie glans
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like