Amandel-rafaellotaart
Amandel rafaellotaart. Een heerlijke combinatie bij elkaar gebracht, Rafaello liefhebbers…het recept staat hieronder. De cake is sponzig. Geen olie of bakpoeder toevoegen, dat is niet nodig!
Ingrediënten voor de biscuit:
- 6 eigelen
- 6 eiwitten
- Snufje zout
- 150 gr suiker
- 100 gr gemalen amandelen
- 125 gr meel
- Vanille- of amandelaroma
Ingrediënten voor de vulling:
- 250 gr mascarpone
- 500 gr slagroom
- 200 gr witte chocolade
- 3 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Garnering:
- 1 bakje Rafaello
- Kokos
- Gehakte amandelen
Bereidingswijze:
Mix de eiwitten samen met een snufje zout op de hoogste stand tot een stevige creme. Voeg tussendoor een beetje bij beetje de suiker toe. Klop de eigelen los. Voeg daar een scheutje vanille- of amandelaroma aan toe, giet de eigelen bij de eiwitten en spatel dit er zachtjes door. Voeg de gemalen amandelen. Ook dit schep je er zachtjes doorheen.
Als laatst voeg je een beetje bij beetje de meel toe. Dit spatel je weer rustig door. Bekleed de bakvorm van 24cm met bakpapier en giet daar het beslag in Bak de cake op 180 graden ongeveer 25 minuten.
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille suiker stijf leg die in de koelkast om te koelen. Smelt de witte chocolade au bien marie tussen door klop je de mascrapone los voeg de gesmolte chocolade bij de mascrapone toe en mix dit even kort samen. Haal de slagroom uit de koelkast voeg daar de chocolade mascrapone mengsel en spatel het er goed door. Laat de creme verder in de koeling opstijven. Deze vulling is genoeg om de taart ermee te vullen en af te smeren!
Haal de biscuit uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd de biscuit met een taartzaag in 3 delen. Onderste laag wordt de bovenste laag. Smeeg elke laag met creme en verdeel wat rafaelos over de vulling heen. Smeer de 2e en 3e lagen ook op deze manier af! Nu nog de buitenkant van de taart afsmeren dit doe je met behulp van een smeerspatel zorg er voor dat de cake niet te zien is. Strooi de gehele cake met kokos af verder kan je het echt naar wens decoreren zie foto als voorbeeld. Laat de taart in de koelkast ongv 1 uur zodat de creme goed stevig wordt.
Geniet van de taart ?en veel bakplezier
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like