Amandelbriwats van loempiavellen

Amandelbriwats van loempiavellen

Lekkere amandelbriwats, voor dit recept wordt er loempiavellen gebruikt.

Ingrediënten voor ongeveer 40 stuks:

  • 500 gram amandelen
  • 125 gram roomboter
  • 120 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram sesamzaadjes
  • Loempiavellen (filodeeg kan ook)
  • Olie om in te bakken
  • Honing

Bereidingswijze:

Als eerste rooster je de sesamzaadjes. Daarna kook, pel en bak je de amandelen. Zorg er wel voor dat de amandelen droog zijn voordat je ze in olie bakt. Laat dit daarna op keukenpapier uitlekken. Smelt de boter in een steelpan. Mix de amandelen in een hakmachine met de suiker en kaneel. Daarna gaat de gesmolten boter erbij en dit mix je weer samen. Doe dit mengsel vervolgens in een bak en doe daar wat extra boter bij. Meng het goed, maak hier 1 geheel van.

Ik gebruik loempiavellen voor de briwats, die snij ik in 4 lange stukken. Per vel smeer je er wat boter/oliemengsel op. Dit is gesmolten boter met een scheutje olie. Dan ga je balletjes maken van de vulling. Die leg je vervolgens op een vel en dan ga je de briwats vouwen. Je vouwt het in de vorm van een driehoek. Vervolgens laat je de honing warm worden en zet je een andere pan met olie op het vuur. Hier bak je de briwats in, die dompel je vervolgens in de honing en laat je daarna uitlekken. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie