Amandelbroodjes van bladerdeeg

Amandelbroodjes van bladerdeeg

Heerlijke amandelbroodjes van bladerdeeg gemaakt voor bij de koffie!

Ingrediënten:

  • 1 pak roomboterbladerdeeg
  • 1 pak amandelspijs
  • Amandelschaafsel
  • Honing
  • Kaneel
  • 1 ei

Bereidingswijze:

Snijd elke plak bladerdeeg doormidden, dan heb je 20 plakken. Maak de amandelspijs los met je hand en doe hierbij een ei en wat kaneel erdoor. Meng dit goed door elkaar. Leg op elke plak een rolletje amandelspijs, de zijkanten houd je vrij. Rol het bladerdeegplakje strak op met de naad aan de onderkant.

Zo werk je alle plakken af. Besmeer de broodjes met ei en bak ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Zodra ze uit de oven zijn besmeer je ze met honing en bestrooi je ze met wat amandelschaafsel.

Tips:

  • Je kan ook een beetje mazhar bij de honing toevoegen
  • De amandelschaafsel kan je ook eerst roosteren en dan pas erop strooien.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie