Amandelkoekjes met poedersuiker

Amandelkoekjes met poedersuiker

Recept voor (groene) amandelkoekjes met poedersuiker.

Ingrediënten:

  • 1 kg amandelen, gepeld en gemalen
  • 3 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Citroenschil van een citroen
  • 400 gr poedersuiker
  • Beetje meel (op gevoel)
  • Hele amandelen, ontveld
  • Poedersuiker (op gevoel)
  • Kleurstof (optioneel)
  • Eiwit

Bereidingswijze:
Doe de fijngemalen amandelen in een kom. Voeg de citroenschil, bakpoeder, poedersuiker en meel toe. Meng dit goed en voeg nu geleidelijk de eieren toe samen met eventueel wat kleurstof. Blijf mengen tot je een samenhangend geheel krijgt (waarmee je mooie rondjes kan vormen).

amandelkoekjes-poedersuiker

Amandelkoekjes-2

Maak nu 1 balletjes en rol deze door de poedersuiker, versier het met een lepel. Neem de zijkant van een eetlepel en druk dit op de bovenkant van de koekje op 3 plekken. Doop een hele amandel in het eiwit en leg het in het midden van het koekje. Doe nu dit koekje (1 stuk) in de oven op 200 graden en kijk het even aan. Zakt het? Dan moet je wat meel toevoegen en het weer opnieuw proberen (tot het niet meer zakt). Mocht het koekje niet zakken, dan kan je doorgaan met de rest.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie