American pancakes met hazelnootboter
Vandaag zijn de kinderen hier geweest heb American pancakes met hazelnootboter gemaakt en scampis diabolique met stokbrood.
Ingrediënten van de pancakes:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram fijne suiker
- 2 eieren gesplitst
- 30 gram gesmolten boter
- 1 theelepel vanille extract
- 500 ml karnemelk
Voor de praliné boter:
- 125 gram zachte boter
- 1 eetlepel poeder suiker
- 1 eetlepel honing
- 45 gram hazelnoten gehakt en gegrilt
Bereidingswijze:
Bereid eerst de praliné boter. Klop in een kom de boter tot ze licht van kleur is met een mixer. Voeg dan de honing en de suiker erbij en ook de hazelnootjes. Meng dit goed en zet weg in de koelkast.
Voor de pancakes: Meng in een grote kom de bloem en de suiker. Klop er dan de losgeklopte eidooiers en de karnemelk onder. Klop de eiwitten stijf en schep dit in 2x onder het karnemelk beslag. Nu kan je beginnen te bakken; je bakt eerst een pancake. Leg in het midden een klein koffielepel van de praliné boter op als hij juist uit de pan komt, dit smelt af over je pancake. Leg dan een vel aluminiumfolie over de al gebakken pancake tot de volgende gebakken is. Zo herhaal je met alle pancakes en bovenop leg je de overige pralinéboter.
Afwerken met een beetje fruit. Smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like