American pancakes
Amerikaanse en Canadese pannenkoeken (ook wel warme broodjes, griddlecakes of flapjacks genoemd) worden meestal geserveerd bij het ontbijt, in een stapel van twee of drie pannenkoeken overgoten met echte of kunstmatige ahornsiroop en boter. Vaak geserveerd met zijden zoals toast, eieren of worst. Andere populaire topping alternatieven omvatten jam, pindakaas, noten, fruit, honing, poedersuiker, slagroom, rietsuikerstroop en melasse. De dikke beslag bevat eieren, bloem, melk en een rijsmiddel zoals bakpoeder.
Mijn nichtje kwam met een idee aan om eens een recept te maken die zij samen heeft gesteld. Van alle pancake recepten die ik uit heb geprobeerd zijn ze het lekkerst gelukt!
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 el suiker
- 1 zakje vanille suiker (dr. oetker)
- 1 zakje bakpoeder (dr. oetker)
- 3 glazen meel (1 glas is 250 ml)
- 300 ml melk
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten samen in een kom. Het beslag hoort dik te zijn er hoeft dus niets extra bijgevoegd te worden zoals water of melk.
Koekenpan op iets lager als medium vuur zetten en wel bakken in een anti-aanbak koekenpan. Het lekkerst vind ik ze toch met stroop en bananen. Heer lijk fris en lekker!
Geniet ervan!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like