American Red Velvet cake

American Red Velvet cake

American Red Velvet cake, een fluweelzachte taart met een hele lichte cacao smaak. Hij doet zijn naam eer aan!

Ingrediënten Red Velvet Cake:

  • 375 gram gezeefde bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 250 ml karnemelk
  • 6 eieren (kamertemperatuur)
  • 100 gram zachte boter (kamertemperatuur)
  • 600 gram ruwe rietsuiker
  • 3 á 4 eetlepels rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille essence

Ingrediënten botercrème:

  • 250 ml melk
  • 250 gram zachte roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 volle eetlepels bloem
  • 1 eetlepel Wilton White Icing (optioneel)

Bereidingswijze Red Velvet:

Klop de suiker en boter met een mixer tot een romig beslag. Voeg nu de eieren een voor een toe. Voeg nu de kleurstof en cacao toe. Gevolgd door de gezeefde bloem, karnemelk, vanille essence en zout. Meng azijn en baking soda met elkaar (het gaat bruisen) en voeg toe aan het beslag. Blijf beslag mixen, maar niet te lang!

Verdeel het beslag over 3 springvormen van 20 cm. Ingevet en bekleed met bakpapier. Ikzelf heb 2 springvormen tegelijk in de oven gezet. De derde als laatste apart gebakken. Je kunt ze wel in de oven stapelen, maar ik bak ze liever op gelijke hoogte. Per bakvorm gebruik ik 3 opscheplepels (grote soeplepel).

Bak de taarten op 170 graden gedurende 25 minuten. Dan is hij echt perfect zijdezacht. Wanneer je hem net uit de oven haalt voelt hij nog wat soppig aan van de bovenkant. Geen zorgen, hij is echt gaar. Laat hem gewoon goed afkoelen!

Bereidingswijze botercrème:

Om de taart te vullen en af te smeren gebruik ik een botercrème. Ik maak deze zelf. Als je dit teveel gedoe vindt kun je een zakje kant en klaar poeder kopen in de supermarkt of taarten winkel.

Verwarm 250 ml melk in een steelpan. Zeef hierboven 2 volle eetlepels bloem. Blijf heel erg goed kloppen met een garde. Doe je dit niet goed zul je klontjes krijgen. Op een gegeven moment krijg je een stevig mengsel. Je garde kan er haast rechtop in blijven staan. Laat het afkoelen. Klop in een kom met behulp van een mixer 250 gram zachte roomboter met 200 gram poedersuiker.

Wanneer de poedersuiker opgelost is kun je het afgekoelde bloem mengsel langzaam toevoegen en tot een geheel mixen op de hoogste stand. Wil je je botercreme echt wit krijgen? Voeg dan een eetlepel Wilton White icing toe. Let op: alleen taart winkels verkopen deze.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie