Amerikaanse Corndogs

Amerikaanse Corndogs

Amerikaanse Corndogs! Het recept komt van 24Kitchen.

Ingrediënten:

  • 10 (knak)worstjes
  • 150 g bloem
  • 100 g maïsmeel
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 350 g karnemelk (ik heb gewoon melk gebruikt)

Extra nodig:

  • 20 spiesjes
  • olie om in te frituren
  • keukenpapier om te uit te lekken

Bereidingswijze:

Snijd de worstjes door de helft of door drieën als je mini corndogs wilt maken. Ik heb alle worstjes door wat maizena gehaald zodat er een dun laagje aan blijft hangen. Steek de spiesjes in de lengte in de worstjes.

corndog-worst

Meng in een kom maïsmeel, bloem, cajunkruiden, bakpoeder, eieren en (karne)melk met elkaar tot je een papje hebt. Het beslag heb ik in een kort glas geschonken zodat ik makkelijker de worstjes kan dompelen. Dompel dan de worsten in het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.


2 reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK geplaatst op augustus 1, 2016 Beantwoorden
    Ziet er lekker uit! Leuk om eens zelf te maken!
  2. Mo geplaatst op november 15, 2020 Beantwoorden
    Hele frituurpan naar de filistijnen ik stuur binnenkort een tikkie!

Geef een reactie