Amerikaanse lemon bars

Amerikaanse lemon bars

Ben helemaal gek op citroen, dus deze Amerikaanse lemon bars moesten geprobeerd worden. Enne…very simpel en voor herhaling vatbaar. Een heerlijke krokante bodem van shortbread en dan een zoetzure vulling erop. Heerlijk.

Ingrediënten:

  • 390 gram bloem
  • 225 gram koude roomboter, in kleine blokjes
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout

Vulling:

  • 6 eieren
  • 600 gram suiker
  • 240 ml vers geperst citroensap
  • 2 el citroenrasp

Extra:

  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 160 graden. Meng in een keukenmachine de bloem, roomboter, suiker en een snufje zout. Je krijgt kleine kruimels, dit is oke. Bekleed een lage bakvorm met bakpapier en laat dit aan de kanten over de vorm hangen (zo krijg je het er gemakkelijk uit). Gooi de kruimels in de bakvorm en druk deze aan met je handen. Bak 20 minuten en haal uit de oven maar laat deze aan staan. Laat een beetje afkoelen.

Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren los met suiker, citroensap en citroenrasp. Schenk dit over de bodem en bak nog 30 minuten. Haal uit de oven en laat in de vorm op kamertemperatuur helemaal afkoelen snijd het dan in de vorm die je wilt en bestrooi met poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie